Mistä apua?

Nuorten sivuillamme kerromme, miten me Lasisen lapsuuden työntekijät voimme auttaa ja tukea sinua. Lisäksi kerromme, mistä kaikkialta voit saada apua.

Elämässä ja ihmissuhteissa saatat kohdata välillä vaikeita asioita ja haastavia tilanteita. Aikuisen liiallisesta juomisesta aiheutuvat ongelmat vaikuttavat laajalti myös muihin läheisiin. Sinun on hyvä muistaa, että lapsen ja nuoren tehtävä ei ole kantaa vastuuta perheestään. Ympäri Suomea työskentelee suuri määrä lasten, nuorten ja perheiden asioihin perehtyneitä ammattilaisia, jotka haluavat auttaa ja tukea sinua.

Luotettavan aikuisen kanssa keskusteleminen kannattaa aina. Olemme listanneet sinulle tuentarjoajien yhteystietoja ja tukimuotoja joista valita. Toivomme että otat yhteyttä ja jaat huolesi, sillä usein jo ajatuksiesi ja tunteidesi purkaminen voi helpottaa oloasi. 

Tutustuthan myös muistilista -työkaluun. Muistilistaa voit hyödyntää tilanteestasi keskusteluun esimerkiksi ammattilaisen, ystävän, tai sukulaisen kanssa. Lista on tallennettavissa ja tulostettavissa. Voit myös antaa sen täytettynä suoraan aikuiselle, jolloin sinun ei itse tarvitse aloittaa keskustelua. Joskus se voi tehdä asian esilleotosta tai käsittelystä helpompaa, kun voit vain vastailla aikuisen kysymyksiin. Avun hakemisen ja saamisen tapoja on useita ja toivomme sinun löytävän sivuiltamme itsellesi sopivimman.