Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Ryhmächat sote-alan opiskelijoille

Miten kokemukset vanhemman haitallisesta juomisesta liittyvät opiskeluun? Millaista hyötyä tai haastetta omista lapsuudenkokemuksista voi olla sote-alalla?

Osallistu vertaistuellisiin ryhmächatteihin syksyllä 2023. Chatit on suunnattu lasisen lapsuuden kokeneille sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille.

Avoimissa ryhmächateissa keskustelemme lasisen lapsuuden vaikutuksista tämänhetkiseen elämään ja opiskeluun. Jokaisessa chatissa on ennalta päätetty pääteema, johon keskitymme.

Syksyn 2023 chatit

Keskusteluun osallistuminen ei vaadi rekisteröitymistä tai minkään henkilötiedon jakamista chatin ylläpitäjille tai osallistujille. Chattiin osallistuminen ei myöskään sido sinua mihinkään. Voit osallistua itseäsi kiinnostaviin chat-aiheisiin tai halutessasi vaikka joka kerta 🙂

Chat kestää 90min. Keskustelu tapahtuu kirjoittamalla.

Chat-keskusteluja ohjaavat A-klinikkasäätiön Lasinen lapsuus -toiminnan työntekijä ja kokemusasiantuntija.

Näin liityt chattiin:

  • Keskusteluun pääset Lasisen lapsuuden ryhmächat-sivulta: https://lasinenlapsuus.fi/ryhma-chat
  • Anna aina kyseisen chatin salasana. Salasana löytyy kyseisen chatin lisätiedoista.
  • Kirjoitettuasi ensimmäisen kommenttisi saat antaa itsellesi nimimerkin. Oikeaa nimeä, kuvaa tai yhteystietoja ei tarvitse antaa.

Sosiaali- ja terveysalan opiskelijoissa ja ammattilaisissa tiedetään olevan iso joukko lasisen lapsuuden kokeneita. Omasta taustasta puhuminen opiskelijapiireissä tai työpaikalla voi olla vaikeaa, joskus jopa mahdottoman tuntuista.

Lasinen lapsuus -toiminta aloittaa syksyllä 2023 vertaistuen tarjoamisen sote-opiskelijoille avoimien ryhmächattien muodossa. Tarkoituksena on luoda tila ja paikka, jossa omista lasisen lapsuuden kokemuksista ja opiskelusta voidaan puhua yhdessä. Turvallisesti ja luottamuksella.

Koska nämä ryhmächatit ovat ensimmäiset laatuaan, otamme kaikki kehittämisehdotukset ja aihetoiveet vastaan. Niiden pohjalta pyrimme järjestämään tarpeita vastaavaa vertaistukea myös vuonna 2024.

Avoimet ryhmächatit korvaavat suljetun Lasinen lapsuus -vertaisryhmän sote-opiskelijoille. Ryhmä peruuntui syksyltä 2023 liian vähäisen osallistujamäärän vuoksi.