Stödgrupp online

Den svenskspråkiga stödgruppen online riktar sig till dej som är 12-18 år och har en förälder eller annan vuxen i din familj som dricker för mycket eller mår psykiskt dåligt.

Stödgruppen online träffas via chatt och på ett stängt diskussionsforum under ca tre månaders tid. Alla som deltar i gruppen får själv välja ett namn som de använder i chattarna och diskussionsforumet. Endast deltagarna och handledarna har tillträde till gruppen.

Stödgruppen går ut på att både fundera över en själv och ens eget liv och prata tillsammans med handledare och andra unga som har en förälder som dricker för mycket eller mår psykiskt dåligt. I gruppen behandlar vi teman som t. ex. familj, egna behov och styrkor, känslor och vardag genom gemensamma chattar.

Gruppens diskussioner är konfidentiella. Det betyder att allt som behandlas i gruppen stannar där. Att delta i en stödgrupp online är kostnadsfritt. Det som krävs är att du deltar i chattarna som ordnas en gång i veckan. Det är ett superbra tillfälle att prata med andra unga som har en förälder som dricker för mycket eller mår psykiskt dåligt och som därför verkligen förstår dej.

Gruppen leds av sakkunniga handledare.

Vi har ingen pågående grupp just nu, men vi meddelar här då nästa grupp börjar. Ifall du är intresserad av att delta i en stödgrupp online eller har frågor om den, svarar vi gärna på dina frågor via e-posten [email protected] eller så kan du skriva till oss på chatten som är öppen varje måndag och onsdag kl. 15-17.