en | sv | fi

Tehdään yhdessä lapsuusmuistoista parempia


Tehdään yhdessä lapsuusmuistoista parempia

header menu

Olet täälläOlet täällä

Alkoholinkäyttö ja lähisuhdeväkivalta

Vanhempien alkoholinkäytön ja lähisuhdeväkivallan yhteisesiintyvyys
Lasinen lapsuuden selvityksen mukaan 12-18-vuotiaiden keskuudessa kodin riitaisuus ja vanhempaa kohtaan tunnettu pelko ovat tavallisimpia kodin alkoholinkäytön aiheuttamista ongelmista. Toistaiseksi on hyvin vähän tutkimuksia, joissa kodin päihteidenkäyttöä ja kodin riitaisuutta tai väkivallan uhkaa tarkastellaan kokonaisuutena. Sekä vanhempien alkoholin väärinkäytöstä että perhe- ja lähisuhdeväkivallasta julkaistu tutkimusaineisto pitää kuitenkin hyvin paikkansa myös sellaisten lasten kohdalla, jotka elävät molempien ongelmien varjossa.
» Lue koko artikkeli

Millainen on lapsen kokemus?
Yleensä vain menen omaan huoneeseeni ja pysyn siellä yksinäni, jopa senkin jälkeen kun riitely on loppunut. Leikin kissani kanssa päivälliseen saakka. Siihen mennessä isä on jo nukkumassa ja voimme katsoa televisiota äidin kanssa. Joskus itken itseni uneen ja äiti tulee herättämään minut. Tätä tapahtuu usein, suunnilleen parin viikon välein talvella, mutta vähemmän kesällä kun isä on poissa kotoa.
» Lue koko artikkeli

Mitä minä voin tehdä asialle?
Monet vanhempien alkoholinkäytöstä kärsivistä ja perhe- lähisuhdeväkivallan keskellä elävistä lapsista ja perheistä tarvitsevat ammattiapua. Usein kyse on myös arkisista asioista, joita jokainen meistä tekisi vastatakseen vaikeuksissa olevan perheenjäsenen, ystävän, kollegan, potilaan tai asiakkaan avunpyyntöön.
» Lue koko artikkeli

×