en | sv | fi

Tehdään yhdessä lapsuusmuistoista parempia


Tehdään yhdessä lapsuusmuistoista parempia

header menu

Olet täälläOlet täällä

Aikuisten chatit

Lasinen Lapsuus järjestää kuukausittain avoimen chat-keskustelun aikuisille. Tarkoituksenamme on tarjota vertaistukimuoto, johon on mahdollisimman helppo osallistua. Keskusteluun osallistuminen ei vaadi rekisteröitymistä tai minkään henkilötiedon jakamista chatin ylläpitäjille tai ryhmäläisille. Chattimme tarjoaa siis vaihtoehtoisen kanavan niille, jotka eivät halua osallistua aihepiiriin Facebook-ryhmiin tai rekisteröityä nettipalvelujen käyttäjiksi. Chatissa keskustellaan kirjoittamalla.

Chatissa on joka kuukausi etukäteen ilmoitettu pääteema. Aiheideat tulevat teiltä, eli toiveista keskustellaan jokaisessa chatissa. Perusaihe on aina vanhempien alkoholinkäytön vaikutukset omaan elämään, sekä asian kanssa pärjääminen. 

Keskusteluissa on mukana A-klinikkasäätiön Lasinen lapsuus -toiminnan työntekijöitä, yleensä kehittämiskoordinaattorit Laura Barck ja Janne Takala. Toisinaan kutsumme mukaan myös aiheeseen liittyviä asiantuntijakeskustelijoita.

Ensimmäisen puolen vuoden aiheita chatissa ovat olleet lasisen lapsuuden vaikutukset aikuisuudessa, selviytymiskeinot, yhteydenpito ikääntyvän vanhemman kanssa, myönteiset lapsuusmuistot, vanhemman päihdekuolema, ylisukupolvisten ketjujen katkaiseminen, joulunodotus sekä uudenvuodenlupakset itselle. Hyviä ja tärkeitä aiheita on miltei loputtomasti, ja kaikkeen jo teemana olleeseen voidaan aina myös palata.

Keskustelu käydään osoitteessa https://lasinenlapsuus.fi/ryhma-chat (toimii vain chatin aukiollessa). Kirjoitettuasi ensimmäisen kommenttisi saat antaa itsellesi nimimerkin. Oikeaa nimeä, kuvaa tai yhteystietoja ei tarvitse antaa. Chatin kesto on kaksi tuntia. Keskustelu tapahtuu kirjoittamalla.

Seuraava chat järjestetään 14.5. klo 18.30-20.30 yhteistyössä Äidit irti synnytysmasennuksesta ÄIMÄ ry:n kanssa. Tällöin keskustelemme lasisen lapsuuden varjoista vanhemmuudessa ja erityisesti synnytyksen jälkeisestä masennuksesta. Keskustelussa mukana Lasisen lapsuuden Laura Barck  ja Äimä ry:stä vertaistuen koordinaattori Marika Järvinen ja vertaisohjaaja. Salasana chattiin on toipuminen. Tervetuloa mukaan!

 

×