en | sv | fi

Tehdään yhdessä lapsuusmuistoista parempia


Tehdään yhdessä lapsuusmuistoista parempia

header menu

Olet täälläOlet täällä

Aikuisten chatit

Lasinen Lapsuus järjestää kuukausittain avoimen chat-keskustelun aikuisille. Tarkoituksenamme on tarjota vertaistukimuoto, johon on mahdollisimman helppo osallistua. Keskusteluun osallistuminen ei vaadi rekisteröitymistä tai minkään henkilötiedon jakamista chatin ylläpitäjille tai ryhmäläisille. Chattimme tarjoaa siis vaihtoehtoisen kanavan niille, jotka eivät halua osallistua aihepiiriin Facebook-ryhmiin tai rekisteröityä nettipalvelujen käyttäjiksi. Chatissa keskustellaan kirjoittamalla.

Chatissa on joka kuukausi etukäteen ilmoitettu pääteema. Aiheideat tulevat teiltä, eli toiveista keskustellaan jokaisessa chatissa. Perusaihe on aina vanhempien alkoholinkäytön vaikutukset omaan elämään, sekä asian kanssa pärjääminen. 

Keskusteluissa on mukana A-klinikkasäätiön Lasinen lapsuus -toiminnan työntekijä yhdessä kokemusasiantuntijan kanssa. Toisinaan kutsumme mukaan myös aiheeseen liittyviä asiantuntijakeskustelijoita.

Chateissä on ollut aiheina lasisen lapsuuden vaikutukset aikuisuudessa, selviytymiskeinot, yhteydenpito ikääntyvän vanhemman kanssa, myönteiset lapsuusmuistot, vanhemman päihdekuolema, ylisukupolvisten ketjujen katkaiseminen, joulunodotus sekä uudenvuodenlupakset itselle. Hyviä ja tärkeitä aiheita on miltei loputtomasti, ja kaikkeen jo teemana olleeseen voidaan aina myös palata.

Keskustelu käydään osoitteessa https://lasinenlapsuus.fi/ryhma-chat (toimii vain chatin aukiollessa). Kirjoitettuasi ensimmäisen kommenttisi saat antaa itsellesi nimimerkin. Oikeaa nimeä, kuvaa tai yhteystietoja ei tarvitse antaa. Chatin kesto on kaksi tuntia. Keskustelu tapahtuu kirjoittamalla.

Seuraava chat järjestetään 29.8. klo 18-20. Tällöin keskustelemme erityisesti avun ja tuen hakemisesta ja sen vastaanottamisesta. Keskustelussa mukana Lasisen lapsuuden Laura Barck ja Janne Takala. Salasana chattiin on toipuminen. Tervetuloa mukaan!

 

×