en | sv | fi

Tehdään yhdessä lapsuusmuistoista parempia


Tehdään yhdessä lapsuusmuistoista parempia

header menu

Olet täälläOlet täällä

Aikuisten ryhmächat

Lasinen Lapsuus järjestää kuukausittain avoimen chat-keskustelun aikuisille. Tarkoituksenamme on tarjota vertaistukimuoto, johon on mahdollisimman helppo osallistua. Keskusteluun osallistuminen ei vaadi rekisteröitymistä tai minkään henkilötiedon jakamista chatin ylläpitäjille tai ryhmäläisille. Chattimme tarjoaa siis vaihtoehtoisen kanavan niille, jotka eivät halua osallistua aihepiiriin Facebook-ryhmiin tai rekisteröityä nettipalvelujen käyttäjiksi. Chatissa keskustellaan kirjoittamalla.

Chatissa on joka kuukausi etukäteen ilmoitettu pääteema. Aiheideat tulevat teiltä, eli toiveista keskustellaan jokaisessa chatissa. Perusaihe on aina vanhempien alkoholinkäytön vaikutukset omaan elämään, sekä asian kanssa pärjääminen. 

Keskusteluissa on mukana A-klinikkasäätiön Lasinen lapsuus -toiminnan työntekijä yhdessä kokemusasiantuntijan kanssa. Toisinaan kutsumme mukaan myös aiheeseen liittyviä asiantuntijakeskustelijoita.

Chateissä on ollut aiheina lasisen lapsuuden vaikutukset aikuisuudessa, selviytymiskeinot, yhteydenpito ikääntyvän vanhemman kanssa, myönteiset lapsuusmuistot, vanhemman päihdekuolema, ylisukupolvisten ketjujen katkaiseminen, avun hakemisen vaikeus ja niin edelleen. Hyviä ja tärkeitä aiheita on miltei loputtomasti, ja kaikkeen jo teemana olleeseen voidaan aina myös palata.

Keskustelu käydään osoitteessa https://lasinenlapsuus.fi/ryhma-chat (toimii vain chatin aukiollessa). Kirjoitettuasi ensimmäisen kommenttisi saat antaa itsellesi nimimerkin. Oikeaa nimeä, kuvaa tai yhteystietoja ei tarvitse antaa. Chatin kesto on kaksi tuntia. Keskustelu tapahtuu kirjoittamalla.

Seuraava chat järjestetään to 31.10.  klo 18-20. Aiheena silloin on lasinen lapsuus aikuisuudessa - sana on vapaa

Tervetuloa mukaan!

 

×