en | sv | fi

Tehdään yhdessä lapsuusmuistoista parempia


Tehdään yhdessä lapsuusmuistoista parempia

header menu

Olet täälläOlet täällä

Ryhmätoiminta

Tältä sivulta löytyvät ajankohtaiset tiedot alkavista Lasinen lapsuus -vertaistukiryhmistä. Vertaistukiryhmät ovat tarkoitettu nuorille, nuorille aikuisille ja aikuisille, jotka kokevat tai ovat kokeneet haittoja läheisen aikuisen päihteidenkäytöstä.

Nettivertaisryhmät

Lasisen lapsuuden järjestämät nettivertaisryhmät ovat ammatillisesti ohjattuja ja luottamuksellisia vertaisryhmiä. Ryhmissä toimitaan nimimerkillä. Suljetulla keskustelualueella kokoontuva ryhmä kestää noin kolmen kuukauden ajan. Uusista ryhmistä ja hauista tuleviin ryhmiin ilmoitetaan Lasisen lapsuuden etusivulla sekä Facebookissa.

Lasisen lapsuuden kokeneille aikuisille suunnattu nettivertaisryhmä on käynnissä ja seuraava järjestetään keväällä 2018.

Sijaishuolloissa olleiden aikuisten nettivertaisryhmä aloitti syksyllä 2017. Ryhmä järjestetään yhteistyössä Lasinen lapsuuden ja SOS-lapsikylän kanssa.

Alle 17-vuotiaille suunnattu nettivertaisryhmä aloitti syksyllä 2017. Seuraava ryhmä aloittaa syksyllä 2018. Lisätietoa nuorille suunnatuista ryhmistä löydät Varjomaailmasta, joka on nuorille suunnattu sisarsivusto.

17-vuotiaille ja sitä vanhemmille nuorille suunnattu nettiryhmä käynnistyy joulukuun alussa. Ilmoittautumisohjeet löydät Varjomaailmasta.

Kasvokkaiset vertaisryhmät

Syksyllä 2017 käynnistyi Haastava arki -hanke, jonka aikana käynnistetään ammatillisesti ohjattuja Lasinen lapsuus -vertaisryhmiä Kuopiossa, Joensuussa ja Porissa. Kussakin kaupungissa järjestetään yhteensä kolme perheellistyneille tai perheellistymistä suunnitteleville nuorille aikuisille suunnattua suljettua vertaistukiryhmää yhteistyössä paikallisten kumppanijärjestöjen kanssa. Ryhmät tapaavat noin 10 kertaa ja ryhmien aloitusajankohdista ilmoitetaan täällä. Mukaan voi jo ilmoittautua lähettämällä sähköpostia sara.makarainen(at)a-klinikka.fi. Annamme mielemmämme myös lisätietoja ryhmiin liittyen.

Kuopion ensimmäinen nuorille aikuisille suunnattu ryhmä käynnistyi lokakuussa 2017. Ryhmä toteutetaan yhteistyössä FinFamin ja Vamoksen kanssa. Toinen ryhmä perheellistyneille nuorille aikuisille käynnistyy keväällä 2018.

Porin ensimmäinen ohjattu vertaistukiryhmä perhellistyneille nuorille aikuisille alkaa maaliskuun alussa 2018. Ryhmä toteutetaan yhteistyössä Porin kaupungin ja Porin Sininauhan kanssa.

Joensuun ryhmistä ilmoitetaan myöhemmin.

Yhteistyökumppaneiden järjestämät Lasinen lapsuus -vertaisryhmät

Suomen Mielenterveysseura järjestää kasvokkaisia Lasinen lapsuus -vertaistukiryhmiä Helsingissä. Seuraava nuorille aikuisille suunnattu ryhmä aloittaa syksyllä 2018. Ryhmiin on kuitenkin jatkuva haku. Lisätietoa ryhmistä ja hakemisesta löydät Mielenterveysseuran sivuilta.

×