Neuvonta

Verkkoneuvonnasta voit kysyä apua nimettömästi ja luottamuksella joko kokemusasiantuntijalta tai ammattilaiselta. Neuvontapalvelut tuottaa A-klinikkasäätiö.

Kokemusasiantuntijan neuvontaa

KokeNet-neuvontapalvelussa voit keskustella kokemusasiantuntijan kanssa joko kirjoittamalla viestin tai Skypen välityksellä. Palvelu on suunnattu omaa käyttöään pohtiville, mutta myös vanhempansa tai muun läheisensä alkoholinkäytöstä haittoja kokeville tai kokeneille aikuisille. Vastaajina ovat omasta tai läheisen päihde-, peliriippuvuus- ja/tai mielenterveysongelmasta toipuneet kokemusasiantuntijat.

Ammattilaisneuvontaa

Päihdelinkin neuvontapalvelu tarjoaa päihteiden käyttöön ja riippuvuuteen liittyvää verkkoneuvontaa. Kysyä voi omasta tai läheisen tilanteesta. Vastaajat ovat sosiaali- ja terveysalan koulutuksen saaneita päihdetyön ammattilaisia. 

Varjomaailman neuvontapalvelu on suunnattu nuorille, jotka kokevat haittoja läheisen aikuisen päihteidenkäytöstä. Kysymyksiin vastaavat sosiaali- ja terveysalojen ammattilaiset, jotka ovat perehtyneet päihdeasioihin sekä lasten ja nuorten auttamiseen.