Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Kokeile chat-tilannetta

Olemme kehittäneet Ole Luottoaikuinen -kampanjan yhteydessä kuvitteellisen tilanteen, missä päädyt chatissa keskusteluun apua tarvitsevan lapsen kanssa. Kokeile, miten itse reagoisit tilanteeseen, jossa joudut yllättäen keskustelemaan vanhempiensa päihteidenkäytön vuoksi hätääntyneen lapsen kanssa.

Kyseinen lapsi, Olli, on botti, eikä tilanne siten todellinen. Tilanne on simulaatio siitä, miten keskustelu voisi edetä.

Bottia suositellaan testattavaksi erityisesti oppilaitoksissa, mistä valmistutaan kohtaamistyöhön lasten ja nuorten parissa. Tällaisia aloja ovat esimerkiksi yhteisöpedagogiksi ja sosionomiksi valmistuvat. Huom! Kokemus voi olla ahdistava varsinkin lapsuudessaan hätää kokeneille.

Chattityössä suosittelemme tutustumaan nuoria kohtaavan verkkotyön eettisiin periaatteisiin. Perehdy Koordinaatin sivuilta Eettisiin periaatteisiin kohtaavassa työssä.

Verkkotyötä lasten ja nuorten parissa tekevien on myös tärkeää tietää, miten tehdään lastensuojeluilmoitus, jos huoli lapsesta herää. Samassa ohjeistetaan rikosilmoituksen tekoon, jos ilmi tulee rikokseen viittavia tekijöitä, esimerkiksi lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Tutustu ohjeisiin Koordinaatin sivuilla.

Lue lisää #Oleluottoaikuinen-kampanjasta.