Aikuisten vertaistukiryhmät
Tältä sivulta löytyvät ajankohtaiset tiedot alkavista Lasinen lapsuus -vertaistukiryhmistä ja yhteistyötahojemme tarjoamista ryhmistä. Ryhmät ovat tarkoitettu aikuisille, jotka kokevat tai ovat kokeneet haittoja läheisen aikuisen päihteidenkäytöstä.
Ryhmän avulla opin laittamaan rajat alkoholistiäidilleni ja uskalsin vihdoin keskittyä omaan perheeseeni ja onneeni.
Nettivertaisryhmät aikuisille
Lasisen lapsuuden järjestämät nettivertaisryhmät ovat ammatillisesti ohjattuja ja luottamuksellisia vertaisryhmiä. Ryhmissä toimitaan nimimerkillä. Suljetulla keskustelualueella kokoontuva ryhmä kestää noin kolmen kuukauden ajan.
Osallistuminen ryhmiin on maksutonta. Ryhmästä saa eniten irti, jos varaa aiheiden pohtimiseen ja ajatusten kirjoittamiseen noin pari tuntia viikossa. Teemoja voi pohtia omaan tahtiin kellonajasta riippumatta. Lisäksi ryhmän aikana järjestetään noin viikottain live-keskustelu (chatissa kirjoittamalla), joka sijoittuu arki-iltaan 18 ja 21 välille ja kestää 90 minuuttia.
Seuraava nettiryhmä aikuisille alkaa syys- ja lokakuun vaihteessa, ja sen haku aukeaa syyskuun alkupuolella. Ohjaajina toimivat Lasinen lapsuus työntekijä Janne Takala ja vertaisohjaaja Satu Ketonen.
UUTTA!
Voimana toivo -ryhmä yhteistyössä Maaret Kallion kanssa. Ryhmän haku on auki 11.8. – 22.8.2025. Hakulinkki aukeaa vasta tuolloin, joten seuraa ilmoitteluamme! Voit lukea ryhmästä lisää täältä.
Siruista Sinuksi -keskusteluillat, jotka kokoontuu syys-lokakuussa verkossa tiistai -iltaisin keskustelemaan oma-apukokonaisuuden teemoista. Keskustelussa mukana Lasisen lapsuuden työntekijä Laura Barck ja vaihtuva vertaisohjaaja.
2.9. identiteetti
9.9. sukupolvien sillat
16.9. traumojen vaikutukset
23.9. perheellistyminen
30.9. ihmissuhteet
7.10. vireystila
viikolla 42 ei kokoontumista
21.10. tunteet ja tunnetaidot
28.10. itsestä huolehtiminen
Lisätietoa Siruista Sinuksi keskusteluilloista löydät täältä.
Vanhemmille suunnatut ryhmät
Nämä vertaistukiryhmämme on suunnattu pienten lasten vanhemmille, jotka ovat omassa lapsuudessaan tai nuoruudessaan kärsineet perheen aikuisen päihteiden käytöstä. Ryhmien pääpaino on erityisesti siinä, miten oma lapsuus vaikuttaa arkeen ja vanhemmuuteen sekä miten omaan hyvinvointiin voi tänä päivänä vaikuttaa. Omien haasteiden ja vahvuuksien pohtiminen ammatillisesti ohjatussa vertaisryhmässä on monelle merkittävä tuki vanhemmuuteen.
Lasisen lapsuuden vertaisryhmä vanhemmuuden tueksi alkaa 15.9.2025. Ryhmän materiaalit ja keskustelu käydään Discourse-keskustelualustalla ja ryhmä tapaa 4 kertaa ryhmächatissa. Ohjaajina toimivat Lasisen lapsuuden työntekijä Anna-Sofia Lehto ja vertaisohjaaja Suvi. Hakuaika ryhmään on 12.8.-4.9.2025.
Ryhmän chatit 17.30-19: ke 17.9., ke 1.10., ke 22.10. ja to 13.11.
Mikkeli: Erityisesti isä -toiminta järjestää Lasinen lapsuus -ryhmän aikuisille, jotka ovat lapsuudessaan kokeneet haittaa vanhemman tai muun läheisen aikuisen päihteidenkäytöstä.
Lasinen lapsuus ryhmä on 16.10.-4.12.2025 torstaisin klo 17.00–18.30 Erityisesti isä -toiminnan toimitilassa Porrassalmenkatu 39 B, Mikkeli
Lisätiedot ja ryhmään ilmoittautumiset 9.10.2025 mennessä: [email protected] tai puh. 040 752 4858
Porin kasvokkain kokoontuvasta ryhmästä saat lisätietoja: [email protected], 050 3131 832 (myös WhatsApp). Ryhmän järjestää Porin Sininauha ry.
MUUT
Facebookissa toimii myös aikuisille suunnattu Pullopostia lapsuudesta –keskusteluryhmä, johon voi liittyä koska tahansa. Ryhmä on hyvin aktiivinen. Sieltä kirjoitetaan lähes päivittäin uusia aiheita ja omiin avauksiin saa yleensä nopeasti vastakaikua. Pullopostia lapsuudessa -ryhmässä ollaan omalla nimellä ja profiilikuvalla.
MIELI Suomen mielenterveys ry järjestää kasvokkaisia Lasinen lapsuus -vertaistukiryhmiä Helsingissä. Ryhmiin on jatkuva haku. Lisätietoa ryhmistä ja hakemisesta löydät Mieli ry:n verkkovisuilta.
Al-anon- ja AAL-ryhmät
Al-Anon-ryhmät tarjoavat alkoholiongelmaisten läheisille kasvokkaista vertaistukea ympäri Suomea. Ryhmien toiminta pohjautuu ohjelmaan, joka muodostuu kahdestatoista henkilökohtaisen kasvun askeleesta ja kahdestatoista ryhmien toimintaa ohjaavasta perinteestä sekä kahdestatoista palvelukäsitteestä.
AAL-ryhmät ovat alkoholistien aikuisille lapsille suunnattuja vertaisryhmiä, joissa seurataan 12 askeleen toipumisohjelmaa. AAL-ryhmiä kokoontuu yli kahdella kymmenellä paikkakunnalla Suomessa.
Järjestämme ajoittain teemaryhmiä myös kumppaneittemme kanssa yhteisestä teemasta. Olemme myös kiinnostuneita yhteistyöehdotuksiin, jossa ryhmän aihe ja kohderyhmä räätälöidään yhdessä.
Tykkää, jaa