Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Tukea

Lapsuudenkokemusten kanssa ei tarvitse jäädä yksin. Lapsuudenkokemusten käsittelyyn on tarjolla monenlaisia palveluita verkossakin: vertaistukea eri muodoissaan, ammattiapua, oma-apua ja erilaisia kehollisia menetelmiä.

Asioiden käsittely puhumalla, ahdistuneisuuden helpottaminen liikkumalla, tunteiden ilmaiseminen taiteen kautta tai vaikka tietoisuustaitojen kehittäminen itsensä rauhoittamisen keinona voivat kaikki omalla laillaan auttaa asioiden käsittelyssä. On tärkeää, että jokainen löytää juuri itselleen sopivat keinot ja tavat vahvistaa omia voimavaroja. 

Tästä osiosta löydät tietoa yksilö- ja ryhmächateista, sekä käynnissä olevista ja tulevista nettivertaisryhmistä. Vertaistukiryhmiä järjestetään verkossa nuorille ja aikuisille lasisen lapsuuden kokeneille.

Osiossa kerrotaan myös neuvontapalvelusta ja lopuksi on listattu muita keskeisiä tahoja ja keinoja etsiä apua, joiden puoleen voi kääntyä eri tilanteissa ja ikävaiheissa.

Tieto lapsuuden kokemusten vaikutuksista voi auttaa suhtautumaan myötätuntoisemmin itseen. Tämä voi helpottaa omaa oloa merkittävästi. Kannattaakin lukea Tietoa lasisesta lapsuudesta -osion tekstejä, joissa lasisen lapsuuden teemaa lähestytään monelta eri kantilta.