Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Teemachat

Lasinen Lapsuus järjestää avoimia ryhmächat-keskusteluja aikuisille. Keskusteluun osallistuminen ei vaadi rekisteröitymistä tai minkään henkilötiedon jakamista chatin ylläpitäjille tai ryhmäläisille.

Keskusteluun pääset sivun alalaidan painikkeesta (toimii vain chatin aukiollessa). Kirjoitettuasi ensimmäisen kommenttisi saat antaa itsellesi nimimerkin. Oikeaa nimeä, kuvaa tai yhteystietoja ei tarvitse antaa. Chatin kesto on kaksi tuntia. Keskustelu tapahtuu kirjoittamalla.

Chatissa on etukäteen ilmoitettu pääteema. Aiheideat tulevat teiltä, eli toiveista keskustellaan jokaisessa chatissa. Perusaihe on aina vanhempien alkoholinkäytön vaikutukset omaan elämään, sekä asian kanssa pärjääminen.

Keskusteluja ohjaavat A-klinikkasäätiön Lasinen lapsuus -toiminnan työntekijät ja kokemusasiantuntijat. Toisinaan kutsumme mukaan myös aiheeseen liittyviä asiantuntijakeskustelijoita.

Kevään 2023 chatit

1.6. to klo 18-20 Lapsuuden valoisat puolet Lisätiedot ja liittymisohjeet

20.6. ti klo 18-20 Juhannus lähestyy

6.7. to klo 18-20 Kesät lapsena ja aikuisena

Vuonna 2023 pidetyt chatit

12.1. to klo 18-20 Kohti muutosta? 

26.1. to klo 18-20 Hyväksyminen 

9.2. to klo 18-20 Yksinäisyys

21.2. ti klo 18-20 Menetys ja kaipuu 

6.3. ma klo 18-20 Vaikeat tunteet 

21.3. ti klo 18-20 Ihmissuhteet

5.4. ke klo 18-20 Yhteydenpito vanhempiin

19.4. ke 18-20 Suorituspaineet. Yhteistyössä MiehenTilan kanssa.

2.5. ti klo 18-20 Miellyttämisen tarve

17.5. ke klo 18-20 Vanhemmuus

Aiemmin käsiteltyjä aiheita:

Avun hakeminen, voimavarat, läheisriippuvuus, yksinäisyys, oma vanhemmuus, uupumus, itsemyötätunto, armollisuus, häpeä, sisäinen turva, kiintymyssuhteet, kuuluminen, oma alkoholinkäyttö, suhde vanhempiin, tunnekuohut, vaikeista asioita puhuminen, muistot, parisuhde, pelko, läheisen menettäminen, vanhempien rajaaminen, joulun ja muiden juhlapyhien viettäminen, viha, hylätyksi tulemisen pelko, miellyttämisen tarve, vahingollisiin suhteisiin ajautuminen, ylivastuullisuus, itsekriittisyys, itsestä pitäminen, riitely, lasinen lapsuus aikuisuudessa, sisarukset, puhuminen, suru, keho ja mieli, selviytymiskeinot, myönteiset lapsuusmuistot, vanhemman päihdekuolema ja ylisukupolvisuus. Tärkeitä aiheita on miltei loputtomasti, ja kaikkeen jo teemana olleeseen voidaan aina myös palata.