Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

13.12.2023 | Ajankohtaista

TEEMACHAT ma 18.12. Joulun ja uudenvuoden odotus

Jouluun, uuteen vuoteen ja muihin juhlapyhiin liittyy monilla lasisen lapsuuden kokeneilla vaikeita muistoja ja tunteita.

Joissain perheissä joulu saattoi olla ainoa aika vuodesta, kun vanhemmat pystyivät olemaan juomatta. Toisissa perheissä vapaat ja pitkät pyhät taas tarkoittivat jatkuvaa pelkoa ja painostavaa tunnelmaa, lisääntynyttä juomista ja repiviä riitoja sekä pahimmillaan kodista pakenemista.

Kaiken koetun jälkeen suhde jouluun ja uuteen vuoteen voi vielä aikuisuudessakin olla ristiriitainen. Täytyykö lapsuuden kotiin lähteä joulunviettoon, vaikka ei tahtoisi? Entä jos kutsua ei kuulukaan ja juhlapyhiä joutuu viettämään yksin vastoin tahtoaan? Voiko joulua ja uuttavuotta olla viettämättä kokonaan? Miten luoda uusia perinteitä ja rakentaa joulun ajasta itselle sopiva, oman näköinen juhla?

Keskustellaan joulun ja uudenvuoden odotuksesta yhdessä joulukuun teemachatissa. Aikuisten kesken.

Chatissa voit ottaa puheeksi muitakin omaan lasiseen lapsuuteesi liittyviä asioita. Tervetuloa mukaan kaikki uudet ja vanhat chattaajat!

Chat järjestetään ma 18.12. klo 18–20

Salasanamme on tuolloin: joulumieltäetsimässä

Keskustelu käydään osoitteessa https://lasinenlapsuus.fi/ryhma-chat (toimii vain chatin auki ollessa). Kirjoitettuasi ensimmäisen kommenttisi saat antaa itsellesi nimimerkin. Oikeaa nimeä, kuvaa tai yhteystietoja ei tarvitse antaa.

Chatin kesto on kaksi tuntia. Keskustelu tapahtuu kirjoittamalla.

Mukana chatissa ovat vertaiskeskustelijat Jenni ja Satu.