Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

01.02.2024 | Yleinen

TEEMACHAT ke 7.2. klo 18-19.30 Vanhemman rajaaminen

Moni kosteikon kasvatti joutuu rajaamaan yhteydenpitoa liikaa juovaan vanhempaan tai vanhempiin.

Syitä yhteydenpidon rajoittamiselle on monia: Vanhempi saattaa soitella humalassa, ilmaantua yllättäen oven taakse, pyytää yhä uudelleen apua omat asiat sotkettuaan tai tukeutua muilla tavoin aikuiseen lapseensa.

Jatkuva pelossa ja hälytysvalmiudessa eläminen sekä toistuvat rajanylitykset saavat kärsivällisimmänkin auttajan väsymään. Moni huomaa kannatelleensa vanhempaansa oman hyvinvointinsa ja jaksamisensa kustannuksella. Jotkut joutuvat rajoittamaan yhteydenpitoa liikaa juovaan vanhempaan omia lapsia suojellakseen.

Vaikka järjellä tietäisi vanhemman rajaamisen oikeaksi, voi päätös herättää itsessä monenlaisia ristiriitaisia tunteita. Miten vanhempi suhtautuu yhteydenpidon rajoittamiseen? Mitä muut sukulaiset ja läheiset ajattelevat? Entä jos vanhemmalla on oikeasti hätä ja jotain on sattunut? Mitä jos tämä puhelu onkin se viimeinen?

Keskustellaan vanhemman rajaamisesta ja sen herättämistä tunteista yhdessä helmikuun teemachatissa. Aikuisten kesken.

Chatissa voit ottaa puheeksi muitakin omaan lasiseen lapsuuteesi liittyviä asioita. Tervetuloa mukaan kaikki uudet ja vanhat chattaajat!

Chat järjestetään ke 7.2. klo 18–19:30

Salasanamme on tuolloin: käsivarrenmitanpäästä

Keskustelu käydään osoitteessa https://lasinenlapsuus.fi/ryhma-chat (toimii vain chatin auki ollessa). Kirjoitettuasi ensimmäisen kommenttisi saat antaa itsellesi nimimerkin. Oikeaa nimeä, kuvaa tai yhteystietoja ei tarvitse antaa.

Chatin kesto on puolitoista tuntia. Keskustelu tapahtuu kirjoittamalla.

Mukana chatissa ovat vertaiskeskustelijat Jenni ja Satu.