Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

30.11.2023 | Yleinen

TEEMACHAT ma 4.12. Lasisen lapsuuden vaikutukset ammatinvalintaan

Oletko koskaan pohtinut, miksi olet hakeutunut juuri sille alalle, jossa olet?

Monelle on tuttua jo lapsuudesta odotus ja vaatimus olla reipas ja kiltti, kunnollinen ja tunnollinen, suorittaa asiat itsenäisesti jo pienestä saakka ja vastata toisten odotuksiin, usein myös oman hyvinvoinnin kustannuksella. Me lasisen lapsuuden kokeneet olemme saattaneet joutua lapsuudessa ohittamaan kehitysvaiheita ja ottamaan vastuuta liian isoista asioista liian varhain. Tunnistatko näitä piirteitä opiskelussasi tai työelämässäsi?

Lasisen lapsuuden kokeneille kehittyy monesti myös sosiaalisesti ihailtuja ominaisuuksia, kuten empatiakyky sekä taito ennakoida toisten tunteita ja reaktioita vuorovaikutuksessa. Monet ovat taitavia ongelmanratkaisussa ja organisoimaan asioita. Huomaatko tällaisia ominaisuuksia itsessäsi? Ovatko nämä piirteet sinussa vaikuttaneet opintoihin hakeutumiseen ja ammatinvalintaasi?

Olet lämpimästi tervetullut pohtimaan näitä kysymyksiä Suvin ja Jennin kanssa, oivaltamaan ehkä jotakin uutta ja jakamaan kokemuksia vertaisten kesken maanantaina 4.12.2023 klo 18.00 – 20.00!

Salasanamme on tuolloin: ammatinvalintakysymys

Keskustelu tapahtuu kirjoittamalla ja se käydään osoitteessa https://lasinenlapsuus.fi/ryhma-chat (toimii vain chatin auki ollessa). Kirjoitettuasi ensimmäisen kommenttisi saat antaa itsellesi nimimerkin. Oikeaa nimeä, kuvaa tai yhteystietoja ei tarvitse antaa. 

Lämpimästi tervetuloa mukaan!