Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

TEEMACHAT ti 19.3. Luottamus ja sen merkitys

Mitä luottamus sinulle merkitsee?

Luottamus on kokemus ja tunne olla vuorovaikutuksessa ja yhteydessä toiseen ihmiseen. Tila, jossa vallitsee usko siihen, että toinen ei halua minulle pahaa, ei käytä minua hyväkseen, pitää ehkä minun puoliani ja pitää kiinni siitä, mitä lupaa. Luottamus rakentuu usein myös teoista. Joskus luottamuksen syntyminen vaatii riskinottoa, uskallusta ja halua luottaa toiseen, vaikkei toisen aikeista voi olla varma, esimerkiksi silloin kun tutustut uuteen ihmiseen. Jos luottamusta rikotaan, se voi jättää pitkäaikaisen haavan, joka näkyy monella eri elämänalueella.  

Monella meistä lasisen lapsuuden kokeneella voi olla erilaisia haasteita ja pohdintoja liittyen luottamukseen. Haasteet voivat pohjata lapsuuden tyhjiin lupauksiin, pettymyksiin, epävarmuuden tunteeseen ja muuttuviin tilanteisiin, jotka ovat liittyneet vanhemman alkoholin- tai päihteidenkäyttöön. Monesti epävarmuus ja vaikeus luottaa kulkevat mukana pitkälle aikuisuuteen, vaikuttaen kaikkeen sosiaaliseen kanssakäymiseen ja ihmissuhteisiin. Luottamus on usein kaikkien ihmissuhteiden perusedellytys, olkoon tämä sitten ihmissuhde kumppanin, ystävien, perheenjäsenten tai vaikka esimiehen ja työntekijän välillä. 

Miten raitistuneeseen vanhempaan tai läheiseen voi luottaa, kun on aiemmin kokenut ja elänyt rinnalla hänen huonot hetkensä ja mahdolliset retkahtamiset? Pitääkö silti yrittää luottaa ja rakentaa luottamusta, vaikka olisi joutunut pettymään jo monesti? 

Millaisia haasteita sinä olet kohdannut luottamukseen liittyen? Miten nämä haasteet näkyvät ihmissuhteissasi? Millä tavoin voit voittaa tai olet jo voittanut nämä haasteet?  

Tule mukaan chattiin tiistaina 19.3.2024 klo 18-19.30 keskustelemaan luottamuksesta ja sen merkityksestä yhdessä vertaisten kanssa!  

Keskustelu käydään osoitteessa https://lasinenlapsuus.fi/ryhma-chat (toimii vain chatin auki ollessa). Kirjoitettuasi ensimmäisen kommenttisi saat antaa itsellesi nimimerkin. Oikeaa nimeä, kuvaa tai yhteystietoja ei tarvitse antaa. Keskustelu tapahtuu kirjoittamalla. 

Salasana chattiin on: luottamuksenarvoinen 

Mukana teidän kanssanne keskustelemassa ja pohtimassa aihetta ovat vertaiset Satu ja Jenni. 
Lämpimästi tervetuloa mukaan kaikki uudet ja vanhat chattaajat!