Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

15.01.2024 | Ajankohtaista

TEEMACHAT to 18.1. klo 18-19.30 Mitä minulle kuuluu?

Lasisen lapsuuden elänyt on usein tottunut huolehtimaan muista ympärillään unohtaen omat kuulumiset.

”Mitä minulle kuuluu?” on kysymys, joka on tärkeä esittää itselleen aika ajoin.  Jos lapsuudessa on jäänyt vaille tarvitsemaansa turvaa ja hoivanpitoa, voi aikuisenakin olla vaikeaa rakastaa itseään terveellä tavalla. Lapsuudessa opitut suojamekanismit ja toimintamallit, esimerkiksi näkymättömäksi muuttuminen ja omien tarpeiden siirtäminen syrjään, jatkuvat usein aikuisenakin.

Se, miten kuuntelemme omia ajatuksiamme ja tunteitamme ja asennoidumme itseämme kohtaan, on ensiarvoisen tärkeää hyvinvoinnillemme. Kun pysähdymme kuulostelemaan itseämme, omat syvimmät tarpeemme, toiveemme ja tunteemme voivat tulla paremmin esille. Voimme tunnistaa esimerkiksi mahdollisia stressitekijöitä, väsymystä, huolenaiheita sekä iloa ja voimaa antavia asioita. Kysymys voi auttaa meitä myös pohtimaan elämämme eri osa-alueita ja miettimään, tarvitsemmeko muutosta jossain tietystä asiassa.

Huolenpito omista tarpeista ei tarkoita itsekkyyttä, vaan se on terveen itsetuntemuksen ja -arvostuksen kehittämistä. Pienikin pohtimistuokio voi auttaa meitä tulemaan tietoisemmaksi oman mielen liikkeistä ja ajatuksista. Mitä tunteita ja ajatuksia sisimmässäni virtaa juuri nyt? Mikä olisi parasta, mitä minulle voisi tapahtua? Mikä auttaisi minua pääsemään sitä kohti?

Mitä ajatuksia aihe herättää Sinussa?

Vertaisilta voit saada vastakaikua tai vahvistusta ajatuksillesi! Tule jakamaan kuulumisiasi ja voimaantumaan vertaisten kanssa. Pohditaan asiaa ryhmä-chatissa aikuisten kesken.

Chatissa voidaan keskustella kaikenlaisista omaan lasiseen lapsuuteen liittyvistä asioita.

Chat järjestetään torstaina 18.1. klo 18.00-19.30

Salasanamme on tuolloin: Tammikuuluu


Keskustelu käydään osoitteessa https://lasinenlapsuus.fi/ryhma-chat (toimii vain chatin auki ollessa). Kirjoitettuasi ensimmäisen kommenttisi saat antaa itsellesi nimimerkin. Oikeaa nimeä, kuvaa tai yhteystietoja ei tarvitse antaa.

Keskustelu tapahtuu kirjoittamalla.

Mukana chatissa Lasisen lapsuuden vertaiskeskustelijat Leni ja Suvi.

Lämpimästi tervetuloa mukaan kaikki uudet ja vanhat chattaajat!