Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

28.08.2023 | Ajankohtaista

CHAT ma 4.9. klo 18-20 Itsensä arvostaminen

Kun ajattelet itseäsi ja elettyä elämääsi, millä sanoilla kuvailisit Sinua ja kulkemaasi matkaa?

Huomaatko sisäisen puheesi olevan rakentavaa ja lempeää vai onko äänesi lannistava ja mitätöivä? Lapsuuden kokemukset ja läheisten päihteiden käytön vaikutukset ovat syvällä minässämme ja vaikuttavat eri tavoin, miten katsomme itseämme. Minäkuvallamme on vaikutusta mielialaamme ja elämänlaatuumme. Itsestä maalattu huono kuva voi johtaa esimerkiksi alisuoriutumiseen ja masennukseen. Tästä syystä itsensä arvostaminen, kyky kohdella itseään lempeästi ja armollisesti silloin, kun sattuu tai kun tulee kolhuja, on hyödyllistä ja tärkeää. Itsensä arvostaminen on myötätuntoa itseä kohtaan. Itsemyötätunto auttaa tunnistamaan ja olemaan tietoinen, kun kohtaamme vaikeuksia, pettymyksiä ja menetyksiä. Itsensä arvostaminen tukee omannäköisen elämän ja arjen hyvinvoinnin saavuttamista sekä auttaa meitä havaitsemaan omia ajatuksia, tunteita, tarpeita ja toiveita. Mitä ajatuksia aihe herättää Sinussa?

Haluaisitko ymmärtää paremmin lapsuuden kokemusten ja läheisten päihteiden käytön vaikutuksia siihen, miten katsot itseäsi ja kulkemaasi matkaa?

Vertaisilta voit saada vastakaikua tai vahvistusta ajatuksillesi. Tule jakamaan ajatuksesi ja voimaantumaan vertaisten kanssa. Pohditaan asiaa ryhmä-chatissa aikuisten kesken.

Chatissa voidaan keskustella muistakin omaan lasiseen lapsuuteen liittyvistä asioita.

Chat järjestetään ma 4.9. klo 18-20

Salasanamme on tuolloin: Myötäelo

Keskustelu käydään osoitteessa https://lasinenlapsuus.fi/ryhma-chat (toimii vain chatin auki ollessa). Kirjoitettuasi ensimmäisen kommenttisi saat antaa itsellesi nimimerkin. Oikeaa nimeä, kuvaa tai yhteystietoja ei tarvitse antaa.

Keskustelu tapahtuu kirjoittamalla.

Mukana chatissa Lasisen lapsuuden vertaiskeskustelijat Leni ja Satu. Lämpimästi tervetuloa mukaan kaikki uudet ja vanhat chattaajat!