Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

29.03.2023 | Ajankohtaista

CHAT ke 5.4. Yhteydenpito vanhempiin

Moni lasisen lapsuuden elänyt joutuu aikuistuttuaan punnitsemaan yhteydenpitoa vanhemman tai vanhempien kanssa.

Useissa perheissä perheenjäsenten roolit ovat jo aikaisessa vaiheessa kääntyneet päälaelleen. Vanhempi voi myöhemminkin kaivata paljon tukea, olla tarvitseva, avuton tai rajaton. Moni kosteikon kasvatti huomaa tällöin miettivänsä, onko olemassa vain vanhempaansa varten.

Päällisin puolin hyviäkin välejä saattavat rasittaa puhumattomuus ja avoimuuden puute. Toisaalta kipeät menneisyyden kokemukset ja vaietut taakat saattavat pyöriä mielessä silloinkin, vaikka vanhempi olisi jo edesmennyt.

Jos vanhemman juominen jatkuu edelleen, voi ainoaksi vaihtoehdoksi jäädä yhteydenpidon rajoittaminen tai katkaiseminen kokonaan.

Keskustellaan yhteydenpidosta vanhempien kanssa vertaisten kesken. Pohditaan konkreettisia keinoja yhteydenpidon säätelyyn, omien rajojen vahvistamiseen sekä syyllisyyden ja muiden tunteiden käsittelyyn. Aikuisten kesken.

Chatissa voit ottaa puheeksi muitakin omaan lasiseen lapsuuteesi liittyviä asioita. Tervetuloa mukaan kaikki uudet ja vanhat chattaajat!

Chat järjestetään ke 5.4. klo 18-20

Salasanamme on tuolloin: omillaehdoilla

Keskustelu käydään osoitteessa https://lasinenlapsuus.fi/ryhma-chat (toimii vain chatin auki ollessa). Kirjoitettuasi ensimmäisen kommenttisi saat antaa itsellesi nimimerkin. Oikeaa nimeä, kuvaa tai yhteystietoja ei tarvitse antaa.

Chatin kesto on kaksi tuntia. Keskustelu tapahtuu kirjoittamalla.

Mukana chatissa vertaiskeskustelijat Johanna ja Leni.

Lämpimästi tervetuloa!