Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

TEEMACHAT to 29.2. Onko ok, ettei kaikki ole aina ok?

Uskomus, että elämän kuuluu olla koko ajan onnellista, voi aiheuttaa meille kärsimystä. Kaikenlaiset tunteet kuuluvat kuitenkin elämään.

On täysin inhimillistä kokea vaikkapa ahdistusta, häpeää, syyllisyyttä ja surua elämän eri vaiheissa. Joskus voi tuntua, että kaikki on ihan hukassa ja omat voimat pettävät. Mutta se on täysin ok, että koemme vaikeuksia ja emme aina jaksa olla vahvoja. Elämässä ei ole siis perustavanlaatuista vikaa, vaikka tunnemme hankalia tunteita.

Monille lasisen lapsuuden kokeneille tunteiden näyttäminen on edelleen aikuisuudessa haastavaa – ne halutaan kätkeä ja pitää piilossa. On helpompi iloita muiden seurassa, kuin olla surullinen tai vihainen. Helpommin myös pärjää, kun ei antaudu tunteiden valtaan.

Haavoittuvuus ei ole kuitenkaan heikkoutta. Se on osoitus siitä, että olet ihminen. Sinun ei tarvitse kantaa maailmaa harteillasi joka hetki. On tärkeää antaa itsellesi lupa tuntea ja käsitellä niitä tunteita, jotka nousevat pintaan. Vaikka olisitkin nyt synkässä paikassa itsesi kanssa tällä hetkellä, se ei määritä sinua kokonaisuudessaan. Olet arvokas ja rakastettava juuri sellaisena kuin olet. Anna itsellesi aikaa ja tilaa. Olet osa suurempaa tarinaa, jossa on myös iloa, onnistumisia ja toivoa.

Mitä ajatuksia aihe herättää Sinussa? Keskustellaan yhdessä helmikuun teemachatissa. Aikuisten kesken.

Chatissa voit ottaa puheeksi muitakin omaan lasiseen lapsuuteesi liittyviä asioita. Tervetuloa mukaan kaikki uudet ja vanhat chattaajat!

Chat järjestetään to 29.2. klo 18–19:30.

Salasanamme on tuolloin: ookoo

Keskustelu käydään osoitteessa https://lasinenlapsuus.fi/ryhma-chat (toimii vain chatin auki ollessa). Kirjoitettuasi ensimmäisen kommenttisi saat antaa itsellesi nimimerkin. Oikeaa nimeä, kuvaa tai yhteystietoja ei tarvitse antaa.

Chatin kesto on puolitoista tuntia. Keskustelu tapahtuu kirjoittamalla.

Mukana chatissa ovat vertaiskeskustelijat Leni ja Suvi.