Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

17.05.2023 | Ajankohtaista

CHAT to 1.6. Lapsuuden valoisat puolet

Vaikka lasisen lapsuuden kokemukset ovat kipeitä ja seuraavat mukana pitkälle aikuisuuteen, mahtuu monilla lapsuusmuistojen joukkoon myös hyviä ja onnellisia hetkiä.

Moni kosteikon kasvatti vaalii erityisellä hellyydellä muistoja juovan vanhemman tai vanhempien kuivista kausista. Selvinpäin ollessaan vanhempi saattoi olla kaikkea sitä, mitä niin kipeästi kaipasimme – kiltti, herkkä ja hauska – kenties luova ja taiteellinenkin.

Useilla meistä oli elämässä myös muita turvallisia aikuisia. Joillakin kotoa löytyi alkoholiongelmaton vanhempi, joka onnistui ylläpitämään vakaata kasvuympäristöä. Toisille turvasataman tarjosivat isovanhemmat, joiden luona sai kerrankin olla lapsi. Osa sai voimaa muista sukulaisista, sisaruksista tai kavereista.

Monet kosteikon kasvatit oppivat pakenemaan ahdistavia kotioloja oppimiseen ja luoviin harrastuksiin, joiden seurauksena meille kehittyi rikas sisäinen maailma ja elävä mielikuvitus. Tai ehkä tärkein tuki ja turva olikin perheen nelijalkainen jäsen, joka ei koskaan kääntänyt selkää, eikä väsynyt kuuntelemasta.

Vaikka hyvien asioiden etsiminen lapsuudesta voi tuntua vaikealta, se kannattaa. Positiivisten muistojen tunnistaminen ja vahvistaminen lisää tutkitusti hyvinvointia ja onnellisuutta. Pysähdytään siksi yhdessä muistelemaan lapsuuden valoisia puolia. Aikuisten kesken.

Chatissa voi ottaa puheeksi muitakin omaan lasiseen lapsuuteen liittyviä asioita. Tervetuloa mukaan kaikki uudet ja vanhat chattaajat!

Chat järjestetään to 1.6. klo 18-20

Salasanamme on tuolloin: valonpilkahduksia

Keskustelu käydään osoitteessa https://lasinenlapsuus.fi/ryhma-chat (toimii vain chatin auki ollessa). Kirjoitettuasi ensimmäisen kommenttisi saat antaa itsellesi nimimerkin. Oikeaa nimeä, kuvaa tai yhteystietoja ei tarvitse antaa.

Chatin kesto on kaksi tuntia. Keskustelu tapahtuu kirjoittamalla.

Mukana chatissa ovat vertaiskeskustelijat Satu ja Leni.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!