Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

09.05.2023 | Ajankohtaista, Yleinen

CHAT ke 17.5. Vanhemmuus

Tiesitkö jo varhain, että sinusta ei tule koskaan vanhempaa? Olet nähnyt, että perhe-elämässä katastrofi seuraa toistaan. Et voi varmasti kuitenkaan sanoa, kuinka iso osuus valinnastasi on omaa päätöstäsi ja kuinka iso osa taas liittyy lapsuutesi traumaan. Pelko sitoutua vanhemmuuteen juontaa kenties lapsuuden kokemuksista.

Tai oletko kenties aina halunnut vanhemmaksi ja tehdä ”kaiken paremmin”? Oma lapsesi saisi sellaisen lapsuuden, jonka itse olisit tarvinnut ja ansainnut. Oletko vanhempi, jonka sisällä asuu lasinen lapsi?

Vanhemmuus voi herättää omien lapsuusmuistojen aktivoitumista lapsen eri ikävaiheissa. Joskus tämä saattaa ilmetä vähän yllättäenkin esim. fyysisinä reaktioina, vahvoina mielipiteinä ja toimintatapoina tai mieleen tunkeutuvina muistikuvina.

Mitä ajatuksia aihe herättää Sinussa?

Haluaisitko ymmärtää paremmin lapsuuden kokemusten, läheisten päihteiden käytön vaikutuksia vanhemmuuteesi? Minkälainen vanhempi itse haluat olla? Mitä on riittävän hyvä vanhemmuus?

Vertaisilta voit saada vastakaikua, vahvistusta tai näkökulmia ajatuksillesi! Tule jakamaan ajatuksesi ja voimaantumaan vertaisten kanssa. Pohditaan asiaa ryhmä-chatissa aikuisten kesken.

Chatissa voit ottaa puheeksi muitakin omaan lasiseen lapsuuteesi liittyviä asioita. Tervetuloa siis mukaan kaikki uudet ja vanhat chattaajat!

Chat järjestetään ke 17.5. klo 18-20

Salasanamme on tuolloin: Keltainentoukokuu

Keskustelu käydään osoitteessa https://lasinenlapsuus.fi/ryhma-chat (toimii vain chatin auki ollessa). Kirjoitettuasi ensimmäisen kommenttisi saat antaa itsellesi nimimerkin. Oikeaa nimeä, kuvaa tai yhteystietoja ei tarvitse antaa.

Chatin kesto on kaksi tuntia. Keskustelu tapahtuu kirjoittamalla.

Mukana chatissa Lasinen lapsuus -työntekijä Johanna Puranen ja vertaiskeskustelija Leni.

Olet lämpimästi tervetullut!