Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Aikuisten vertaistukiryhmät

Tältä sivulta löytyvät ajankohtaiset tiedot alkavista Lasinen lapsuus -vertaistukiryhmistä ja yhteistyötahojemme tarjoamista ryhmistä. Ryhmät ovat tarkoitettu aikuisille, jotka kokevat tai ovat kokeneet haittoja läheisen aikuisen päihteidenkäytöstä.

 

Ryhmän avulla opin laittamaan rajat alkoholistiäidilleni ja uskalsin vihdoin keskittyä omaan perheeseeni ja onneeni.

Nettivertaisryhmät aikuisille

Lasisen lapsuuden järjestämät nettivertaisryhmät ovat ammatillisesti ohjattuja ja luottamuksellisia vertaisryhmiä. Ryhmissä toimitaan nimimerkillä. Suljetulla keskustelualueella kokoontuva ryhmä kestää noin kolmen kuukauden ajan. 

Osallistuminen ryhmiin on maksutonta. Ryhmästä saa eniten irti, jos varaa aiheiden pohtimiseen ja ajatusten kirjoittamiseen noin pari tuntia viikossa. Teemoja voi pohtia omaan tahtiin kellonajasta riippumatta. Lisäksi ryhmän aikana järjestetään noin viikottain live-keskustelu (chatissa kirjoittamalla), joka sijoittuu arki-iltaan 18 ja 21 välille ja kestää 90 minuuttia. Seuraava nettivertaisryhmä on tulossa syksyllä 2024.

Vanhemmille suunnatut ryhmät

Nämä vertaistukiryhmämme on suunnattu pienten lasten vanhemmille, jotka ovat omassa lapsuudessaan tai nuoruudessaan kärsineet perheen aikuisen päihteiden käytöstä. Ryhmien pääpaino on erityisesti siinä, miten oma lapsuus vaikuttaa arkeen ja vanhemmuuteen sekä miten omaan hyvinvointiin voi tänä päivänä vaikuttaa. Omien haasteiden ja vahvuuksien pohtiminen ammatillisesti ohjatussa vertaisryhmässä on monelle merkittävä tuki vanhemmuuteen. 

Seuraavan vanhempien ryhmän alkamisesta ilmoitetaan tällä sivulla ja somekanavissamme.

Porin kasvokkain kokoontuvasta ryhmästä saat lisätietoja: [email protected], 050 3131 832 (myös WhatsApp). Ryhmän järjestää Porin Sininauha ry.

Kuopiossa ryhmiä järjestää yhteistyössä Kirkkopalvelut Ry:n Erityisesti Isä -toiminta ja Kuopion ensikotiyhdistys. Lisätietoja: [email protected] 

Mikkelissä kasvokkain kokoontuva Lasinen lapsuus -ryhmä. Ryhmän järjestää Kirkkopalvelut Ry:n Erityisesti isä -toiminta ja saat siitä lisätietoja: [email protected]

MUUT

Facebookissa toimii myös aikuisille suunnattu Pullopostia lapsuudesta –keskusteluryhmä, johon voi liittyä koska tahansa. Ryhmä on hyvin aktiivinen. Sieltä kirjoitetaan lähes päivittäin uusia aiheita ja omiin avauksiin saa yleensä nopeasti vastakaikua. Pullopostia lapsuudessa -ryhmässä ollaan omalla nimellä ja profiilikuvalla.

MIELI Suomen mielenterveys ry järjestää kasvokkaisia Lasinen lapsuus -vertaistukiryhmiä Helsingissä. Ryhmiin on jatkuva haku. Lisätietoa ryhmistä ja hakemisesta löydät Mieli ry:n verkkovisuilta

Nettivertaisryhmät päihteitä käyttäville äideille

A-klinikkasäätiön Päihdelinkki järjestää yhteistyössä Ensi- ja turvakotien liiton kanssa säännöllisesti nettiryhmiä äideille ja lasta odottaville, joilla on ongelmia ja huolia päihteidenkäyttönsä takia. 

Al-anon- ja AAL-ryhmät 

Al-Anon-ryhmät tarjoavat alkoholiongelmaisten läheisille kasvokkaista vertaistukea ympäri Suomea. Ryhmien toiminta pohjautuu ohjelmaan, joka muodostuu kahdestatoista henkilökohtaisen kasvun askeleesta ja kahdestatoista ryhmien toimintaa ohjaavasta perinteestä sekä kahdestatoista palvelukäsitteestä. 

AAL-ryhmät ovat alkoholistien aikuisille lapsille suunnattuja vertaisryhmiä, joissa seurataan 12 askeleen toipumisohjelmaa. AAL-ryhmiä kokoontuu yli kahdella kymmenellä paikkakunnalla Suomessa. 

Järjestämme ajoittain teemaryhmiä myös kumppaneittemme kanssa yhteisestä teemasta. Olemme myös kiinnostuneita yhteistyöehdotuksiin, jossa ryhmän aihe ja kohderyhmä räätälöidään yhdessä.