Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Lapset puheeksi -keskustelut

Vanhemmuus herättää aina myös oman lapsuuden kokemuksia mieleen. Joskus lapsuuden kokemusten vaikutukset näkyvät selvemmin, toisinaan tiedostamattamme erilaisina tapoina toimia ja suhtautua asioihin.

Toisinaan lapsena koettu varjostaa vanhemmuutta epävarmuuksina, hankalina tunteina tai tunteiden säätelyn vaikeutena. Joillekin se luo valtavia paineita suoriutua vanhemmuudesta täydellisesti.

Näistä tunteista ja niiden vaikutuksesta vanhemmuuteen ja oman lapsen lapsuuteen voi olla hyvin helpottavaa jutella jonkun kanssa ja oletkin lämpimästi tervetullut jakamaan ajatuksiasi Lapset puheeksi keskusteluun.

Lapset puheeksi -keskustelussa voimme yhdessä keskustellen pohtia perheesi arkea lapsen näkökulmasta ja miettiä, miten lapsen kasvua ja kehitystä voidaan tukea parhaalla mahdollisella tavalla. Lapset puheeksi -menetelmä tarjoaa mahdollisuuden pohtia yhdessä ammattilaisen kanssa lasta suojaavia tekijöitä, muutosten keskellä pärjäämistä ja myös erityisesti meillä Lasinen lapsuus -toiminnassa, niitä vanhemmuuden tilanteita, joita ehkä oma lasisen lapsuuden kokemus jollain tavalla hankaloittaa. Menetelmän lähtökohtana on että perheet saavat tukea arkisissa ympäristöissään ja että vanhempien ja tarvittaessa muidenkin lapsen elämän tärkeiden ihmisten ja lapsen välille rakentuu yhteinen ymmärrystä arjesta ja siitä, miten lapsen arkipäivien sujumiseen voi vaikuttaa.

Voit tutustua menetelmään tarkemmin Mieli ry:n verkkosivuilla.

Varaa aikasi Lapset puheeksi –keskusteluun etänä Teamsissa alla olevan linkin kautta.

Keskustelu voidaan käydä myös puhelimitse. Halutessasi puhelimitse käydyn keskustelun, voit varata sen joko soittamalla tai sähköpostilla Lauralta. Yhteystiedot alla.

Kysy lisää:

Laura Barck, kehittämiskoordinaattori, Lasinen lapsuus -toiminta
[email protected]
Puh. 050 400 7605