Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Lapset puheeksi -keskustelut

Juotiinko lapsuudenkodissasi liikaa? Tuntuuko, että lapsena kokemasi varjostaa oman perheesi arkea tai vanhemmuuttasi?

Lapset puheeksi -keskustelussa voimme yhdessä kartoittaa perheesi arkea lapsen näkökulmasta ja miettiä, miten lapsen kasvua ja kehitystä voidaan tukea parhaalla mahdollisella tavalla. Lapset puheeksi -menetelmä tarjoaa mahdollisuuden pohtia yhdessä ammattilaisen kanssa lasta suojaavia tekijöitä, muutosten keskellä pärjäämistä ja myös erityisesti meillä Lasinen lapsuus -toiminnassa, niitä vanhemmuuden tilanteita, joita ehkä oma lasisen lapsuuden kokemus jollain tavalla hankaloittaa. Menetelmän lähtökohtana on että perheet saavat tukea arkisissa ympäristöissään ja että vanhempien ja tarvittaessa muidenkin lapsen elämän tärkeiden ihmisten ja lapsen välille rakentuu yhteinen ymmärrystä arjesta ja siitä, miten lapsen arkipäivää voi sujumiseen voi vaikuttaa.

Keskustelussa tehdään näkyväksi arjen monipuoliset vahvuudet ja mahdolliset haavoittuvuustekijät. Lapset puheeksi -keskustelujen tarkoituksena on lapsen hyvinvoinnin ja suotuisan kehityksen tukeminen sekä vaikeuksien kasaantumisen ehkäiseminen. 

Keskustelun pohjalta tehdään yhdessä perheelle toimintasuunnitelma, jossa on pohdittuna niitä arkisia toimia, jotka ylläpitävät ja lisäävät lapsen pärjäävyyttä.

Voit tutustua menetelmään tarkemmin Mieli ry:n verkkosivuilla.

Varaa aika Lapset puheeksi –keskusteluun etänä Teamsissa!

Kysy lisää:

Johanna Puranen, koordinaattori, Lasinen lapsuus -toiminta
[email protected]
Puh. 040 704 2214