Tietosuoja- ja saavutettavuusselosteet

Tietosuojaseloste – yhdistetty rekisteriseloste ja informointiasiakirja

Rekisteröinnin yhteydessä kerätyistä tiedoista muodostuu rekisteri, johon sovelletaan EU:n yleistä tietosuoja-asetusta ja tietosuojalakia (5.12.2018/1050).

Laatimispäivämäärä 10.9.2020

Rekisterinpitäjä
A-klinikkasäätiö

Yhteystiedot 
Ratamestarinkatu 7, 00520 Helsinki, puh. 050 5780 806

Rekisteristä vastaava yhteyshenkilö
Tiia Ruokosalo, tietosuojavastaava
Ratamestarinkatu 7, 00520 Helsinki

Yhteydenotot sähköpostitse [email protected] a-klinikka.fi tai postitse ylläolevaan osoitteeseen merkinnällä A-klinikkasäätiö / tietosuoja

Lasinen lapsuus -toiminnan rekisterit
Janne Takala, kehittämiskoordinaattori
[email protected]

 

Säännönmukaiset tietojen luovutukset ja tietojen siirto EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle 
Lasinen lapsuus -verkkosivustolla kerättyä tilastotietoa ei pääsääntöisesti luovuteta ulkopuolisille. Lasinen lapsuus -verkkosivustolla kerättyjä henkilötietoja voidaan luovuttaa lastensuojelulain 25 § mukaan (lastensuojeluilmoitusvelvollisuus) sosiaaliviranomaisille. Lasisen lapsuuden työntekijät ovat sosiaali-ja terveysalan ammattilaisia, ja osaavat arvioida ilmoitustarpeen. Lisäksi tietoja voidaan luovuttaa poliisille rikoslain mukaisesti, jos epäillään lapseen kohdistunutta (seksuaali)rikosta tai saadaan tietää muusta rikoksesta. Lastensuojelutapauksessa ilmoitus tehdään henkilön asuinpaikkakunnan sosiaalipäivystykseen. Jos ei ole tiedossa, ilmoitus tehdään ilmoittajan olinpaikan mukaiseen sosiaalipäivystykseen tai hätänumeroon.

Rekisterin suojauksen periaatteet
Kaikki tiedot tallentuvat palveluntarjoajan tietokantoihin, joihin ulkopuolisilla ei ole pääsyä. Tietokannat on suojattu käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Rekisteriä ja lokitietoja pääsevät käsittelemään ainoastaan tehtävään nimetyt henkilöt A-klinikkasäätiöstä. IP-osoitteet eivät ole oletusarvoisesti kenenkään nähtävillä. Osallistuja on itse vastuussa käyttäjätunnuksestaan ja salasanastaan sekä siitä, ettei luovuta niitä ulkopuolisille.

Sinun oikeutesi

Sinulla on oikeus tarkastaa henkilötietosi. Voit milloin tahansa myös pyytää henkilötietojesi oikaisemista, päivittämistä tai poistamista. Huomaa kuitenkin, että henkilötietojen poistaminen estää sen käyttötarkoituksen, jota varten olet tietosi luovuttanut.Tarkastusoikeuttasi voit käyttää kerran vuodessa maksutta.

Käsitellessämme henkilötietojasi suostumuksen perusteella sinulla on oikeus milloin tahansa peruuttaa antamasi suostumus. Emme sen jälkeen käsittele henkilötietoja, ellei käsittelyyn ole olemassa muuta oikeusperustetta.

Sinulla on oikeus vastustaa tai rajoittaa henkilötietojesi käsittelyä sovellettavan lain edellyttämässä laajuudessa.Sinulla on oikeus siirtää meille toimittamasi henkilötiedot järjestelmästä toiseen eli oikeus saada henkilötietosi jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä, koneellisesti luettavassa muodossa ja siirtää henkilötietosi toiselle rekisterinpitäjälle.

Voit käyttää oikeuksiasi lähettämällä pyynnön meille osoitteeseen [email protected]

Mikäli koet, että henkilötietojesi käsittely ei ole asianmukaista, sinulla on oikeus kääntyä asiassa tietosuojavaltuutetun puoleen. Löydät tietosuojavaltuutetun yhteystiedot tietosuojavaltuutetun myös verkkosivuilta: http://www.tietosuoja.fi/fi/index.html.  Puhelin 029 5666 700, Lintulahdenkuja 4, 00530 Helsinki tai postiosoite PL 800, 00531 Helsinki.

 

Tietosuojaselosteen muutokset
Rekisterin pitäjällä on oikeus muuttaa tietosuojaselostetta. Tältä sivulta löydät viimeisimmän version.

Muuta: 

Lasisen lapsuuden internet-pohjaisena kyselytyökaluna(link is external) toimii Webropol. Tutustu myös A-klinikkasäätiön selosteeseen Webropolin käytöstä toiminnassamme. 

Tietoa A-klinikkasäätiön verkkopalvelujen evästekäytännöistä löydät A-klinikkasäätiön verkkosivuilta. 

Tietoja ei luovuteta suoramarkkinointiin eikä mielipidetutkimuksiin.

Jos käyt Lasinen lapsuus -verkkosivulla yhteiskäytössä olevalla tietokoneella, kannattaa internetselaimen välimuisti ja sivuhistoria tyhjentää käytön jälkeen, jotta koneeseen ei jää jälkiä vierailemistasi sivuista. Ohje selaimen välimuistin tyhjentämiseen löytyy Palaute-sivulta.

 

Rekisteri: Lasinenlapsuus.fi/keskustelu

Henkilötietojen käsitelyn tarkoitus ja oikeusperuste

Rekisteröitymisen yhteydessä jätettävää sähköpostiosoittetta tarvitaan/käytetään keskustelufoorumin käyttäjätilin aktivoimiseen sekä foorumin ja siellä toteuttavien nettivertaisryhmien toimintaan liittyvissä ilmoitusasioissar. Rekisteröity on antanut suostumuksensa henkilötietojensa käsittelyyn tätä tarkoitusta varten.

Rekisterin tietosisältö

Käyttäjän luoma nimimerkki sekä sähköpostiosoite.

Tarkastusoikeus ja oikeus tiedon korjaamiseen 

Rekisteröityneet pystyvät tarkastelemaan ja muokkaamaan itseään koskevia tietoja kirjautumalla keskustelualueelle omilla tunnuksillaan. Rekisteröityneellä on oikeus tarkastaa tietonsa ja pyytää ne hävitettäväksi tietokannasta. Yhteydenotot: lasinenlapsuus(at)a-klinikka.fi

 

Rekisteri: Lasinen lapsuus -verkkosivuston palautelomakkeen yhteydessä kerättävät tiedot 

Henkilötietojen käsitelyn tarkoitus ja oikeusperuste

Lasisen lapsuuden verkkosivuston kautta voi jättää palautetta hankkeen ylläpitäjille. Sen yhteydessä voi vapaaehtoisesti antaa nimensä, osoitteensa, postinumeronsa ja postitoimipaikkansa sekä sähköpostisoitteensa. Tiedot on tarkoitettu käytettäväksi hankkeen sisäisesti toiminnan kehittämiseen ja palautteen käsittelemiseen.  Rekisteröity on antanut suostumuksensa henkilötietojensa käsittelyyn tätä tarkoitusta varten.

Rekisterin tietosisältö

Palautelomakkeen yhteydessä vapaaehtoisesti annettava henkilön nimi, osoite, postinumero ja -toimipaikka sekä sähköpostiosoite. Lasinen lapsuus poistaa tiedot, kun yhteydenottajan asia on hoidettu.

Tarkastusoikeus ja oikeus tiedon korjaamiseen 

Lasisen lapsuuden palautelomakkeissa annettujen tietojen poistamisen voi pyytää lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: [email protected] 

 

Rekisteri: Lasinen lapsuus -nettivertaisryhmien hakemusten yhteydessä kerättävät tiedot

Henkilötietojen käsitelyn tarkoitus ja oikeusperuste

Sähköpostiosoitetta käytetään yhteydenottamisessa nettiryhmän valinnoista ja ryhmän alkamisesta ilmoittamiseksi.  Rekisteröity on antanut suostumuksensa henkilötietojensa käsittelyyn tätä tarkoitusta varten.

Rekisterin tietosisältö

Sähköpostiosoite, postinumero, nimi vapaaehtoisesti.

Tarkastusoikeus ja oikeus tiedon korjaamiseen

Webropol-lomakkeen lähettänyt voi pyytää poistamaan yhteystietonsa tietokannasta lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: [email protected]

 

Rekisteri: Arvonnat Webropol-lomakkeella

Henkilötietojen käsitelyn tarkoitus ja oikeusperuste

Sähköpostiosoitetta käytetään yhteydenottamisessa arvonnan voittajien tavoittamiseksi. Rekisteröity on antanut suostumuksensa henkilötietojensa käsittelyyn tätä tarkoitusta varten.

Rekisterin tietosisältö

sähköpostiosoite

Säännönmukaiset tietojen luovutukset ja tietojen siirto EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle

Kerättyjä yhteistietoja luovuteta ulkopuolisille.

Tarkastusoikeus ja oikeus tiedon korjaamiseen

Webropol-lomakkeen lähettänyt voi pyytää poistaman yhteystietonsa tietokannasta lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: [email protected]

Tiedot poistetaan tietokannasta arvonnan päätyttyä

 

Verkkosivuston saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee lasinenlapsuus.fi sekä amalia.pro -verkkosivustoja. Seloste on laadittu 28.09.2020. Tämän digipalvelun saavutettavuuden on arvioinut A-klinikkasäätiön Lapsuus- ja perheettiimi.

Digipalvelun saavutettavuuden tila
Verkkosivustot eivät ole kaikilta osin vaatimusten (havaittava) mukaisia. Korjataan siten, että täyttävät kriittiset saavutettavuusvaatimukset (WCAG-kriteerien mukainen AA-taso).

Digipalvelun saavuttaamaton sisältö ja sen puutteet
Muutama verkkosivustojen sisältöelementti ei ole kontrastieroltaan riittävän suuri ollakseen AA-kriteerin mukainen. Ne eivät kuitenkaan estä sivuston käyttöä saavutettavasti.

Saavutettavuusvaatimukset, jotka eivät täyty
1.4.3 Kontrasti (minimi)

Huomasitko saavutettavuuspuutteen?

Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi.
Anna saavutettavuuspalautetta sähköpostilla: [email protected].

Valvontaviranomainen
Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

 
Valvontaviranomaisen yhteystiedot
Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000