Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

07.02.2024 | Ajankohtaista

Alkamassa maaliskuussa: pienten lasten vanhempien vertaistukiryhmä

Hei sinä pienten lasten isä tai äiti! Juotiinko lapsuudenkodissasi liikaa? Tuntuuko, että lapsena kokemasi varjostaa oman perheesi arkea, vanhemmuuttasi ja omaa hyvinvointiasi?

Haitallinen päihteiden käyttö lapsuudenkodissa voi värittää elämää aikuisena voimakkaasti. Lapsuuden kokemukset haastavat usein myös vanhemmuutta. Saatat kokea epämääräistä huonoa oloa, sinulla voi olla hankaluuksia sekä omien että lasten tunteiden kanssa. Onko vaatimustasosi vanhemmuuteen hyvin korkea ja oletko hyvin armoton itsellesi?  

Näin ei tarvitse olla. Lapsuudenkokemusten kanssa ei tarvitse jäädä yksin. Omaan hyvinvointiin ja jaksamiseen voi vaikuttaa paljonkin. Myös omaan vanhemmuuteen voi saada tukea.   

Tule mukaan ammatillisesti ohjattuun vertaistukiryhmään, jossa pohdimme yhdessä näitä teemoja ja erilaisia tapoja vaikuttaa omaan ja perheen hyvinvointiin. Mietimme tiedon ja kokemusten jakamisen kautta miten voit rakentaa vanhemmuutta, joka edistäisi hyvän siirtymistä seuraavalle sukupolvelle. Etsimme yhdessä keinoja, joilla voisit tietoisesti muuttaa niitä asioita ja toimintatapoja, joiden et toivo siirtyvän eteenpäin. 

“Vaikka näitä asioita on muuten käsitellyt mutta ne nousevat niin eri tavalla ja jotenkin eri kulmasta sitten vanhempana. Ei näistä puhuta missään perhekerhoissa tai tämmöisissä. Kukaan ei varmasti halua siirtää omille lapsilleen niitä malleja, niin se on tässä tosi tärkeä ollut.”  

|

Ryhmään osallistunut pienen lapsen vanhempi

Ryhmä kokoontuu Teamsissa torstai-iltaisin klo 18-19.45 yhteensä 10 kertaa. Ryhmä alkaa to 7.3. ja päättyy to 30.5. 

Saat ryhmästä suurimman hyödyn osallistumalla jokaiseen kokoontumiseen. Toki sairastumisia ja muuta yllättävää tapahtuu, mutta lähtökohtaisesti olisi tärkeätä sitoutua osallistumaan ryhmään alusta loppuun.  

Ryhmää ohjaavat Lasinen lapsuus työntekijä Laura Barck ja vertaisohjaaja Suvi Suhonen. Osallistuminen on maksutonta ja mukaan mahtuu 8 ryhmäläistä.  

Haku ryhmään alkaa tiistaina 13.2. ja päättyy maanantaina 26.2. Olemme kaikkiin hakeneihin yhteydessä torstaina 29.2. Hae tästä!

”Isoin juttu on mennä ekan kerran. Sit on kynnys ylitetty. Sit voi vaan mennä virran mukana ja nauttia siitä mitä irti saa.” 

|

Ryhmään osallistunut vanhempi

Lisätietoja saat [email protected], p. 050 400 7605