Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

02.11.2023 | Ajankohtaista

Anna-Sofia Lehto

Soteopiskelijoiden avoin ryhmächat to 9.11. klo 17-18.30

Lasisen lapsuuden kokeneet sote-alan opiskelijat!

Kuormittaako opiskelu? Onko jaksamisen kanssa haasteita? Haluisitko aina tehdä kaiken mahdollisimman hyvin? Kenen odotuksiin vastaat? Onko avunpyytäminen hankalaa? Koetko riittämättömyyden tunnetta? Uuvuttaako opinnot ja harjoittelut?

Tervetuloa juttelemaan oman lasisen lapsuuden kokemuksista ja sen vaikutuksista opintoihin.

Monelle on tuttua jo lapsuudesta odotus ja vaatimus olla reipas ja kiltti, kunnollinen ja tunnollinen, suorittaa asiat itsenäisesti jo pienestä saakka ja vastata toisten odotuksiin, usein myös oman hyvinvoinnin kustannuksella. Me lasisen lapsuuden kokeneet on saatettu joutua lapsuudessa ohittamaan kehitysvaiheita ja ottamaan vastuuta liian isoista asioista liian varhain. Monilla on sisäinen tarve olla vahva ja halu pärjätä, siksi avun pyytäminen voi olla hankalaa ja väsyminen/uupuminen voi olla vaikea tunnistaa, saatikka myöntää kellekään, edes itselle. Opiskelu sote-alalla ja harjoittelut voivat nostaa esiin myös omia, kipeitä kokemuksia lapsuudesta. Nämä seikat saattavat heijastua aikuisiällä siihen, että opinnot voivat kuormittaa ja uuvuttaa. Monet meistä ovat myös ylikorostuneen vastuuntuntoisia ja usein me asetamme toisten edun oman edun edelle.

On myös hyvä muistaa, että monelle alkoholistin lapselle kehittyy myös sosiaalisesti ihailtuja ominaisuuksia, kuten empatiakyky sekä taito ennakoida toisten tunteita ja reaktioita vuorovaikutuksessa. Monet ovat taitavia ongelmanratkaisussa ja organisoimaan asioita. Miten saada nämä piirteet vahvuuksiksi ja voimavaroiksi ilman kuormittumista?

Miten pärjätä näiden tunteiden ja asioiden kanssa? Tule jakamaan oma kokemus muiden sote-alalla opiskelevien vertaisten kanssa Lasisen lapsuuden chattiin! Chatissä voidaan jakaa myös vinkkejä ja hyviä keinoja jaksamisen tueksi ja oman vaatimustason helpottamiseksi!

Chattia ohjaavat Lasisen lapsuuden työntekijä ja kokemusasiantuntija. Ohjaajat pitävät keskustelun asiallisena ja ilmapiirin turvallisena. Voit osallistua omana itsenäsi, eikä sinun tarvitse antaa mitään henkilö- tai tunnistetietoja itsestäsi.

Sote-opiskelijoiden 2. ryhmächat järjestetään to 9.11. klo 17-18.30

Salasana 2. chatissa: Uupumistako?

Keskustelu käydään Lasisen lapsuuden ryhmächatissa:
https://lasinenlapsuus.fi/ryhma-chat (toimii vain chatin auki ollessa)

Kirjoitettuasi ensimmäisen kommenttisi saat antaa itsellesi nimimerkin. Oikeaa nimeä, kuvaa tai yhteystietoja ei tarvitse antaa.

Keskustelu tapahtuu kirjoittamalla.

Olet lämpimästi tervetullut mukaan <3