Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Ta­ri­nois­ta tuek­se­si

Haluamme tarjota lasisen lapsuuden kokeneille mahdollisuuksia jakaa kokemuksia. Elämänkokemuksista ja nykyisistä tuntemuksista kirjoittaminen voi jäsentää omia ajatuksia ja auttaa tiedostamaan mielssä pyöriviä huolia, joihin ei oikein tahdo saada otetta. Murheiden jakaminen tunnetusti keventää sydäntä. Toisaalta omasta tilanteesta kirjoittaminen voi viedä ajatuksia eteenpäin. Oman tilanteen näkeminen kirjoitettuna voi auttaa pohtimaan, voisiko ulkopuolisen avun hankkiminen olla tarpeellista.

Kirjoittamalla voi auttaa myös muita. Toisten samankaltaisia asioita kokeiden ihmisten kertomusten lukeminen voi tuoda paljon myönteistä omaan elämään. Toisten kokemuksista voi saada esimerkiksi ideoita ja vinkkejä siihen, miten omassa elämäntilanteessa voisi jaksaa paremmin tai mistä ehkä voisi saada tukea omaan selviytymiseen. Toisten kokemista hankaluuksista lukeminen puolestaan voi lieventää tarpeettomia huonommuuden, häpeän ja syyllisyyden tunteita.  

Ole Luottoaikuinen -kampanjassa jo aikuiset kertoivat, millaiset kodin ulkopuoliset aikuiset toivat heille lapsuudessa turvaa.