Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

25.10.2023 | Ajankohtaista

Neuvontapalvelu toimii taas

Lasisen lapsuuden neuvonta on nuorille ja aikuisille tarkoitettu tukipalvelu. Tarjoamme nyt myös kohtaamistyön ammattilaisille mahdollisuuden saada tukea työhönsä neuvontapalvelun kautta.

Neuvonnasta voit kysyä nimettömästi ja luottamuksellisesti erityisesti vanhemman juomiseen liittyviä asioita. Kysymys voi koskea omaa tai läheisen tilannetta, joko tämänhetkistä tai aikaisemmin koettua läheisen aikuisen haitallista juomista.

Avaamme neuvontapalvelun nyt myös ammattilaisille, jotka kohtaavat työssään nuoria tai aikuisia, jotka ovat kokeneet tai kokevat haittoja vanhemman tai läheisen aikuisen alkoholinkäytöstä. Ammattilainen voi kääntyä neuvontapalvelumme puoleen, jos kaipaa tukea työssään kohtaamaan tilanteeseen.

Esimerkkejä tilanteista, joissa ammattilainen voi jättää meille kysymyksen neuvontapalveluun:

  • mitä tehdä tilanteessa, jossa epäilee, että nuoren kotona juodaan liikaa
  • miten tukea nuorta, jonka vanhempi käyttää haitallisesti alkoholia
  • miten kysyä neuvolassa vanhemmalta hänen oman lapsuudenkotinsa päihteidenkäytöstä
  • miten tukea aikuista asiakasta, joka kokee haittoja vanhemman alkoholinkäytöstä

Miten neuvontapalvelu toimii?

Kysymyksen jätettyä kysyjä saa tunnusluvun, jolla vastauksen voi etsiä neuvontapalvelusta. Halutessasi voit jättää sähköpostiosoitteesi, jolloin saat sähköpostiisi sekä tunnusluvun että ilmoituksen, kun kysymykseen on vastattu. Jos et jätä sähköpostiosoitettasi, täytyy tunnusluku ottaa itselle talteen, ja muistaa käydä itse tarkistamassa, onko vastausta tullut. Vastaus tulee 4 arkipäivän kuluessa.

Tarvittaessa voit vastata ja esittää lisäkysymyksen samaan kysymysketjuun. Tähänkin viestiin vastataan 4 arkipäivän kuluessa, ja vastaus uuteen viestiin löytyy samalla tunnusluvulla, kuin ensimmäinen vastaus.