Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

17.10.2023 | Ajankohtaista

Anna-Sofia Lehto

Sote-opiskelijoiden avoin ryhmächat to 26.10. 17-18.30

Lasisen lapsuuden polkuja sote-alan opiskelijaksi. Miten olen päätynyt opiskelemaan tutkintoa, jota nyt opiskelen? Voinko kertoa vanhempani juomisesta opiskelukavereille? Mitä odotan tulevalta ammatiltani? Mitä jos sote-ala ei olekaan mun juttu?

Tiedetään, että moni vanhemman alkoholiongelmasta haittoja kokenut opiskelee sosionomiksi, sairaanhoitajaksi tai muuta tutkintoa sosiaali- tai terveysalalla. Omista lapsuuden- tai nuoruudenkokemuksista ei kuitenkaan ole yleensä helppoa puhua opiskelukavereille saati työpaikalla.

Oman vanhemman päihdeongelma on asia, josta olet saattanut tottua vaikenemaan. Salailun syynä voivat olla monet ikävät tunteet, joita lasinen lapsuus herättää. Häpeän, syyllisyyden ja pelon tunteet ovat omiaan pitämään vanhemman juomisen perheen sisäisenä tietona.

Ensimmäisessä sote-alan opiskelijoiden ryhmächatissa puhumme omista erilaisista poluistamme sote-alan opintoihin. Mikä on vaikuttanut omaan alan valintaani? Millaisia haasteita olen opinnoissani kohdannut? Missä kohtaa opiskelijana omat lasisen lapsuuden kokemukseni nousevat mieleeni? Entä miten pärjään niiden kanssa?

Ryhmächateissa on mahdollisuus puhua omista kokemuksista ja kaikenlaisista opiskelijan elämään liittyvistä asioista toisten lasisen lapsuuden kokeneiden kanssa, jotka myös opiskelevat sote-alalla. Lasinen lapsuus järjestää sote-opiskelijoille syksyn 2023 aikana neljä vertaistuellista ryhmächattia, joissa jokaisessa on erillinen aihe.

Osallistuminen on nimetöntä, maksutonta ja täysin vapaaehtoista.

Chatteja ohjaavat Lasisen lapsuuden työntekijä ja kokemusasiantuntija. Ohjaajat pitävät keskustelun asiallisena ja ilmapiirin turvallisena. Voit osallistua omana itsenäsi, eikä sinun tarvitse antaa mitään henkilö- tai tunnistetietoja itsestäsi.

Sote-opiskelijoiden 1. ryhmächat järjestetään to 26.10. klo 17-18.30

Salasana 1. chatissa: OmaPolku

Keskustelu käydään Lasisen lapsuuden ryhmächatissa:
https://lasinenlapsuus.fi/ryhma-chat (toimii vain chatin auki ollessa)

Kirjoitettuasi ensimmäisen kommenttisi saat antaa itsellesi nimimerkin. Oikeaa nimeä, kuvaa tai yhteystietoja ei tarvitse antaa.

Keskustelu tapahtuu kirjoittamalla.

Olet lämpimästi tervetullut mukaan <3