Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

10.08.2023 | Ajankohtaista

Tulossa: 16-22 -vuotiaiden vertaistukiryhmä verkossa

Haluaisitko tulla pohtimaan kokemuksiasi vanhemman juomisesta yhdessä muiden nuorten kanssa? Lasisen lapsuuden ryhmässä saat kokea vertaistuen voiman ja opit tuntemaan itseäsi paremmin.

Ryhmä kokoontuu verkossa kerran viikossa ajalla 6.9.-4.10, eli yhteensä viisi kertaa. Tapaamiset ovat keskiviikkoisin klo 18.00-19.30.

Chatissa jutellaan joka viikko vaihtuvasta aiheesta. Sen lisäksi jutellaan myös ryhmäläisille ajankohtaisista aiheista ja asioista. Chatin aiheita voivat olla esimerkiksi omat tarpeet ja rajat, ihmissuhteet, vanhemman alkoholinkäytön vaikutukset omaan elämään, häpeän ja syyllisyyden tunteet, itsemyötätunto ja voimavarat. Chateissa käytetään Lasisen lapsuuden omaa ryhmächat-alustaa.

Lisäksi ryhmäläisillä on mahdollisuus tehdä viikkotehtäviä, jotka lisäävät itsetuntemusta ja auttavat tunteiden ja kokemusten käsittelyssä.

Ryhmässä pääset kuulemaan muiden kokemuksista ja jakamaan omiasi turvallisessa ja luottamuksellisessa ympäristössä. Omia kokemuksia voi jakaa juuri sen verran, kuin itsestä tuntuu hyvältä.

Ryhmän tavoitteena on, että jokainen siihen osallistuva tulisi kuulluksi ja nähdyksi omana itsenään. Keskustelujen ja tehtävien kautta on mahdollista saada selkeyttä omiin ajatuksiin, tarpeisiin ja tunteisiin sekä vinkkejä siihen, miten voit vahvistaa ja ylläpitää omaa hyvinvointiasi. Ryhmää ohjaa Lasinen lapsuus-työntekijä Julia.

Parhaimman hyödyn ryhmästä saa, kun osallistuu kaikkiin chat-tapaamisiin, joten toivomme, että pystyt sitoutumaan ryhmään koko ajaksi. Chat-tapaamisille on myös hyvä varata itselleen jokin rauhallinen paikka, jotta chattiin pystyy keskittymään.

Ryhmään osallistutaan nimimerkillä, eli omaa nimeä ei tarvitse kertoa.

Mitä?

Verkossa toimiva vertaistukiryhmä nuorille, jotka ovat kokeneet haittoja vanhemman tai läheisen aikuisen alkoholinkäytöstä

Kenelle?

16-22 -vuotiaille

Koska?

Ryhmä kokoontuu chatissa keskiviikkoisin klo 18.00-19.30 ajalla 6.9.-4.10. Päivämäärät chateille ovat 6.9., 13.9., 20.9., 27.9. ja 4.10.

Ilmoittautumisohjeet

Ilmoittaudu viimeistään keskiviikkona 30.8. tällä lomakkeella

Kysyttävää? Laita viestiä [email protected]