Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

09.07.2024 | Ajankohtaista

Uusi Amalia-verkkokurssi saatavilla elokuusta 2024 alkaen

Amaliaa on päivitetty ja verkkokurssi on pian saatavilla uusine sisältöineen. Tämä maksuton oppimisväline on suunniteltu tukemaan sosiaali- ja terveysalan opiskelijoiden ammatillista kehittymistä ja tarjoamaan heille valmiuksia kohdata vanhemman alkoholinkäytöstä haittoja kokevia lapsia ja nuoria.

Mikä on Amalia?

Amalia on A-klinikkasäätiön Lasinen lapsuus -toiminnan tuottama verkkokurssi, joka on räätälöity erityisesti sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille. Kurssi tarjoaa syvällistä tietoa vanhemman haitallisen juomisen vaikutuksista lapseen ja nuoreen. Se myös tukee opiskelijoita heidän tulevassa ammatissaan kohtaamaan ja auttamaan vaikeissa perhetilanteissa eläviä lapsia ja nuoria.

Kurssi on laajuudeltaan 1,5 op.  

Päivitetyt sisällöt 

Amalia on nyt päivitetty tuoreilla tutkimustuloksilla ja tilastoilla. Amaliaan on lisätty uusi osio sosiaali- ja terveysalan ammattilaisen omien haitallisten lapsuudenkokemusten vaikutuksesta kohtaamistyöhön. 

Amalia sisältää edelleen paljon tehtäviä, jotka auttavat ymmärtämään lasisen lapsuuden ilmiötä ja lapsen näkökulmaa. 

Opettaja pääsee näkemään opiskelijaryhmänsä vastaukset tehtäviin ja halutessaan voi arvostella suoritukset opiskelijakohtaisesti, aivan kuten Amalian edellisessäkin versiossa.  

Kurssin tilaaminen ja käyttö 

Amalia on saatavilla maksuttomasti A-klinikkasäätiön Moodle-alustalla. Jotta opiskelijaryhmäsi pääsee hyödyntämään kurssia, opettajan tulee tilata kurssi erikseen. Tilaaminen on tehty erittäin helpoksi – se onnistuu yksinkertaisella tilauslomakkeella, joka löytyy tekstin lopussa olevasta linkistä. 

Huomioithan, että sekä opettajan että opiskelijoiden tulee kirjautua Moodlen alustalle käyttääkseen Amaliaa. Kirjautumisohjeet ja lisätiedot löytyvät Moodlen sivuilta. 

Miten Amalia hyödyttää opiskelijoita? 

Amalian avulla opiskelijat saavat: 

  • Syväsukelluksen lasinen lapsuus -ilmiöön. 
  • Mahdollisuuden pohtia mahdollisen oman lasisen lapsuuden vaikutuksia tulevaan työhönsä. 
  • Hyvät valmiudet auttaa lapsia ja nuoria, jotka kokevat haittoja vanhemman juomisesta. 

Lisätietoja ja tilauslomake: https://lasinenlapsuus.fi/tyokaluja/amalia-pro/ 

Kesällä tehdyt tilaukset toimitetaan elokuussa 2024. 

Toivomme teiltä palautetta uudistuneesta verkkokurssista, niin toimivuuden kuin uudistuneiden sisältöjenkin suhteen. Jos bongaat bugin tai mieleen juolahti nerokas kehitysehdotus, välitä se meille palautelomakkeen (linkki palautteeseen) kautta tai sähköpostilla [email protected]! Parantelemme Amaliaa vielä julkaisun jälkeenkin.  

Lasinen lapsuus toivottaa kaikille antoisia oppimiskokemuksia Amalian parissa!