Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Vlogit

Katso Ani Kellomäen Kokovartalofiilis-vlogisarja. Vlogeissa käsitellään sitä, millaista on elää vanhemman kanssa joka juo liikaa.

Kausi 2

Osa 1: ”Äiti juo, koska olen niin…” Voiko vanhemman saada juomaan vähemmän olemalla kiltimpi, mokailemalla vähemmän tai vaikka lahjomalla? Ani käsittelee lasten syyllisyyttä ja vastuun kokemusta läheisten aikuisten juomisesta.

Osa 2: ”Olisitpa enemmän huomionkipeä…” Mitä tehdä, jos kotona ei saa tarpeeksi huomiota osakseen? Miksi huomion haluaminen ylipäätään on kipeyttä? Miksi haluaisin, että olisit vähän enemmän huomionkipeä? Halu saada huomiota ei ole kipeyden tai huonouden merkki, vaan yksi ihmisen elämän rakennuspaloista. Pieni lapsi elää huomiosta eikä aikuinenkaan pärjää ilman sitä.

Osa 3: ”Miten Frendit, New Girl ja HIMYM valehtelevat yksinäisyydestä…” Yksinäisyydestä. ”Onks sul joskus ollu semmonen olo, että kukaan ei haluu olla sun kanssa? Tai et kukaan ei ymmärrä sua? Onks sul ollu semmonen olo, että sä oot aina yksin tai et sä oot ainoo, joka on aina yksin? Jos sul on ollu semmosii mietteitä, ni tää on sulle.”

Osa 4: ”… ja se pelasti mun hengen”. Kuka tuli apuun, kun oli kaikkein vaikeinta? Mistä löytyi se yksi ihminen, joka muutti kamalan tilanteen paremmaksi? Anin oma ja monta muuta tarinaa yhdestä paljon muuttaneesta ihmisestä.

Osa 5: ”Hävettää! Vanhempien seksi, jurrinen äiti, rinnat…” Mikä hävettää niin, että naama meinaa irrota? Miten pitäisi suhtautua kavereille liikaa puhuvaan isään, kadulla humalassa heiluvaan äitiin tai omaan paniikkihäiriöön? Puhutaan häpeästä.

Kausi 1

Osa 1: Liian kiltti lääppijälle? Ani pohtii omia rajoja ja rohkaisee kaikkia niiden puolustamiseen.

Osa 2: Valehteleva sydän. Ani pohtii juksaavaa sydäntä ja tunteita sekä muistuttaa, että varsinkin isoissa elämänmuutoksissa on hyvä kuunnella sydämen äänen lisäksi myös järjen ääntä. 

Osa 3: Tunnejemmarin tunnustukset. Mitä tapahtuu ystävyydelle, jos vetää jatkuvasti vain hymyä korviin? Entä miksi välillä voi olla hyvä itkeä ihan täysillä? Kokovartalofiiliksen Ani kertoo, millaista on olla tunnejemmari.

Osa 4: Aikaharha. Miksi kaverit ehtivät ja pystyvät niin paljon enemmän kuin minä? Olenko jo mokannut kaiken? Ani pohtii onko elämässä oikeasti koko ajan kiire johonkin ja pitääkö elämä elää tietyssä järjestyksessä. Juonipaljastus: ei ole ja ei pidä.

Osa 5: Hommat haltuun. Anin kanssa mietitään töihin menemistä. Minkä verran on tarpeeksi? Miten puhelimella soittaminen liittyy mihinkään? Mitä tehdä silloin,  jos kotona kukaan ei välitä jutella suunnitelmista?