Tietoa nuorelle

Kokiessasi huolta ja haittaa läheisesi juomisesta haluamme auttaa sinua voimaan paremmin. Tästä osiosta löydät tietoa ja keinoja hyvinvointisi edistämiseksi.

Usein kysyttyä

Tästä osiosta saat vastauksia yleisimpiin kysymyksiin joita aikuisen alkoholinkäyttö herättää.

Voit lähettää oman kysymyksesi tai keskustella tilanteestasi chatissa. Kysymyksiin vastaavat ja keskusteluun osallistuvat Lasisen lapsuuden sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset.

Alkoholista ja riippuvuudesta

Saat vastauksia mietteisiisi alkoholista; mitä alkoholi on päihteenä ja mitä sitten on alkoholismi; tarvitseeko minun juoda ja "kuuluuko" juominen nuoruuteen.

Avunhakemisesta

Tuntuuko avun hakeminen sinusta vaikelta? Saat tietoa avun hakemisen tavoista ja auttavista tahoista. Lue "Milloin saa hakea apua"-jos mietit omaa avun tarvettasi. Tärkeintä olisi ettet jäisi tilanteessasi yksin.

Väkivallasta lähisuhteissa ja itseä kohtaan

Saat käytännön keinoja tunteiden hallintaan ja keinoja parempaan itsetuntoon ja -arvostukseen. Lue myös miten saada apua väkivaltaa tai sen uhkaa kokiessasi.

Anin vlogit

Ani Kellomäen Kokovartalofiilis-vlogisarjan löydät kokonaisuudestaan täältä! Kuuntele mikä muita hävettää, ja voiko vanhemman juomiseen vaikuttaa olemalla kiltimpi?